Då knäcker vi jaktmotståndarnas myter!

,

Många jaktmotståndare sprider gärna elaka rykten om jägare som grupp. Det är klart att det finns idioter även bland oss men den mesta skit som sprids är illasinnade myter, rena lögner. Vi tar och knäcker några nu.

1. Vad de tror att vi gör

Sanningen

Foto: Åsa Norrby

 

2. Vad de tror om våra jakthundar

Sanningen

Jägare älskar sina hundar. Foto: Rikard Lewander

 

3. Varför de tror att vi jagar

Sanningen

Foto: Oscar Lindvall

och

Foto: Lena Runer

 

4. Hur de tror att vi beter oss under jakt

Sanningen

Foto: Madeleine Lewander

 

5. Vilka de tror att jägarkåren är

Sanningen

Foto: Madeleine Lewander

 

11 Kommentarer
 1. John says:

  Problemet är ju att ni duvet, dödar djur. Som inte vill dö. Jag går inte och skjuter människor för att det är skoj. Då hade jag klassats som psykopat.

 2. Madeleine Lewander says:

  De flesta av oss människor äter kött. Även jag. Och jag tar ansvar för mitt köttätande. Jag vet att djuret jag sedan äter inte har lidit. Hur många som äter kött kan säga det? Är ditt ansvar som köttätare mindre om du låter någon annan döda det du äter?
  Jakten är en helhetsupplevelse där naturen, mina hundar och mycket annat ingår.

 3. anna says:

  problemet är att ni dödar djur. vackra, levande och kännande varelser med lika stor rätt att leva och få finnas som vi människor. varför inte skaffa en hobby som inte går ut på dödande? ni kan väl till exempel vara ute i naturen, äta god mat och dricka varm choklad tillsammans utomhus UTAN att ta en annan varelses liv? eller försvinner allt det roliga då?

 4. Izabella says:

  Ah… visst,fine, sure…. men man kan både uppleva naturen, älska hundar,picknicka i naturen och skjuta prick utan att döda djur……..

Kommentering är stängd.