Skit eller av med hatten – en listning runt jakten

, , , , ,
En fortfarande lycklig jämthund . Foto: Madeleine Lewander

Senaste tidens skitlista:

 1.  Facebooksidan ”Ja till varg som” som högljutt, envist och aggressivt hävdar att inlägget på Facebook, där 17-åriga Emelie skriver om sin förtvivlan efter att ha förlorat sin jämthund Nettie till vargarna, är fejk. En vaken medlem på sidan som haft modet att ifrågasätta utspelet har skyndsamt blockerats, andra får snäsiga svar.  Det här höjer inte förtroendet för kramarsidan, inte ens i de egna korridorerna.
 2. Sveriges Radios Ekoredaktion som ”glömt bort”objektiviteten och låter journalister köra på med sin egen rovdjursvänliga agenda.
 3. Organisationer och jaktmotståndare som anser att alla hundar ska leva hela sina liv i koppel, vilket när det gäller vissa hundraser gränsar till att uppmana till djurplågeri.
 4. Facebook-profiler som kastar så mycket skit de över huvud taget kan till höger och vänster men inte vågar stå för sina åsikter utan gömmer sig bakom anonyma, påhittade signaturer.
 5. Artdatabanken som plötsligt försökte ändra 18 år gamla siffror angående antalet lodjur 1995 bara en vecka innan rovdjurspropositionen skulle upp i riksdagen.

 Av med hatten för:

 1. De jägare och även icke-jägare som oförtrutet fortsätter att försvara jakten i alla sociala medier. De har ett fantastiskt tålamod, håller god ton i alla lägen, hänvisar alltid till källor och fakta. Ni är fantastiska!
 2. Sune i min krets som ensam genomförde nästan 100 eftersök i vårt område förra året, oavsett väder, vind eller tid på dygnet. Och då är han bara en av eftersöksjägarna här.
 3. Jägaren Andreas Åström som i över ett dygn oförtrutet letade vidare efter sin borderterrier som fastnat i ett gryt. Hunden kom till rätta och mår bra. Ett bevis på den sanna kärleken till sin jaktkamrat.
 4. Jägarna i Bogesund som skänker viltkött till jul.
 5. Facebook-profilen, jaktkritikern, som vågade stå upp mot ”sina egna” när han, efter egna utforskningar, insåg att Emelie som var så ledsen efter att hennes hund tagits av varg, i allra högsta grad existerade. Fejkanklagelsen var bara ett fult grepp mot jägarna av FB-gruppen ”Ja till varg”.

 

9 Kommentarer
 1. Ove Bergqvist says:

  Lite att tillägga på skitlistan är i Naturvårdsverkets reviderade förvaltningsplan finns inte ett ord om ersättning för människors psykiska ohälsa som lever i vargreviren med ständig oro så fort dom går utanför dörren.

  Naturvårdsverket har ej heller någon plan när vargar börjar attackera människor, ersättningar för det med inkomstbortfall mm.

 2. Ove Bergqvist says:

  Johnny!

  Du får vänta med debatterna tills debattlistan kommer upp, detta är skit eller hatten av listan.

  Hälsningar
  Ove Bergqvist

 3. Jonny Gustavsson says:

  Jag fick mig ett gott skratt när jag läste:

  1.De jägare och även icke-jägare som oförtrutet fortsätter att försvara jakten i alla sociala medier. De har ett fantastiskt tålamod, håller god ton i alla lägen, hänvisar alltid till källor och fakta. Ni är fantastiska!

  Du är mer än välkommen att debattera mot mig och lägga fram dina argument. Tur att jägare är lite bättre än dödliga människor och kunskapen är så stor ;)

 4. Ove Bergqvist says:

  Kan redan nu komplettera skitlistan med att Naturvårdsverket skall leta avföring från alla 700 vargar som bör finnas om dom vargantalet var 220 st. år 2009.

  Anledningen till detta är att genom DNA-analys skall Naturvårdsverket ta reda på vilka som är genetiskt värdefulla så inte jakten påverkas negativt.

  Sedan skall Naturvårdsverket fatta beslut om det finns juridiska, politiska och praktiska förutsättningar.

  Lägg detta till skitlistan för det tar minst 2 år innan detta arbete är klart

 5. Lars Dahlén says:

  Borde nog ta av hatten för Bengt Berg (V) som vågade visa lite civilkurage & rösta som hans väljare ville.

 6. Tommy Olsson says:

  Klockrent skrivet
  nu får vi se vad som händer med den nya rovdjurs förvaltningen
  det blir nog anledning att komplettera skitlistan
  åtminstone om Naturvårdsverket skall handha ev jakt på våra Rovdjur

 7. Björn Isaksson says:

  Törs man komplettera med Hanne Schöller i DN, hon som anser att rovdjursproppens handläggning strider mot grundlagen? På skitsidan.

 8. Älgflugornas Herre says:

  Grimm är värd all respekt för sitt civilkurage att gå emot den närmast sektliknande stämningen på Ja till varg. Det krävs en ordentlig portion mod att göra så mot sina allierade. Ja till varg har däremot än en gång bekänt färg på ett skrämmande cyniskt sätt.

  För övrigt hade nog mina listor varit näst intill identiska om jag hade satt mig ner och gjort något liknande.

Kommentering är stängd.