APU, lögnens Mecka

Jag har tidigare skrivit om APU. Deras frontfigur Conny Andersson drar sig inte för att konsekvent ljuga. Nu senast sprider han nyheten att deras spaning har lett till att ”de” har hittat en skadeskjuten varg som skjutits av en 16 årig pojke under helgen. De bifogar en bild som bevis. Absolut inget av detta är sant! Allt är lögn och förbannad dikt!

Jag tar det i tur och ordning.

 1. Vargen på bilden som APU sprider är skjuten av en 45 åring man.
 2. Ingen 16 åring har överhuvudtaget skjutit någon varg. Däremot har en 17 åring skjutit en varg, men inte i helgen. Det var i fredags. Den vargen föll på skottplatsen. 17 åringen har redan vapenlicens och har rätt att jaga.
 3. Ingen varg har ”hittats” av APU. De enda vargar som finns är de vargar som jägarna själva skjutit, visat upp för besiktningsman, fotograferat eller låtit andra fotografera.

Idag var jag med i P3 kl 13:20. Före mig var Conny Andersson. Tyvärr hörde jag inte vad han sa, medan jag väntade i luren. Hade jag gjort det hade jag i direktsändning kunnat visa hur APU vilseleder, ljuger och förtalar inte bara enskilda utan även hela grupper av människor. Conny Andersson är en ny Hellesö, en djurens beskyddare, naturens vän och vargkramarnas hjälte.  Hoppas att omvärlden snart inser att han är en ulv i fårakläder.

19 Kommentarer
 1. axa says:

  Kan inte någon kunnig person ta fram eventuella målnummer för de påstådda domarna mot Conny Andersson? Det ger ju mer tyngd att faktiskt kunna hänvisa till ett par eventuella fällande domar.

 2. Steve says:

  Är det ngn som har granskat APU och Conny lite närmre ?? och då menar jag a’la Janne Josefsson ;)

 3. Fjollträsk says:

  Gunnar Glöersen, Senior Wolf Tracker & Master Ground Juice Identifier (jag hade faktiskt glömt bort det där med vikten av att kunna tyda marksafter;o)

 4. Lars Dahlén says:

  Nina .

  Det finns en grundläggande skillnad mellan att vara medlem av Svenska jägarkåren & medlem av APU.
  Nämligen för att bära vapen i Sverige får man inte finnas i belastnings registret.
  Man får inte ha en bakgrund av övervåld i sin tjänste utövning.

  I APU gäller närmast det motsatta .

 5. Björn Isaksson says:

  Jag säger som Mats, Kerstin.
  Kul att se dig igen!
  Det lustiga med APU är att de säger sig inte ha något emot laglig jakt.
  Samtidigt så håller man på att försöka samla bevis på att de som jagar gör det olagligt.
  De har ju en historia av att anmäla vanliga rävfällor och vad jag förstår har inget av deras anmälningar ens kunnat visa på att något olagligt begåtts.
  Sedan är jag lite avunsjuk på deras coola titlar, ranger, tracker och jag vet inte vad.
  Vi kanske skulle hotta upp våra egna benämningar inom jakten så kanske vi kunde attrahera fler yngre från storstäder, (personlig fördom).
  Jag kan se att Glöersen har en lysande kariär som tracker, passkyttar kanske kan kallas snipers, jaktledaren får bli en commander, typ.
  Vad sägs, vi kan inte låta APU ha allt kul!

 6. Tommy Olsson says:

  Gunnar
  Först ett grattis till de fällda vargarna.
  Organisationen APU som för övrigt betyder APA PÅ UTFLYKT består ju av ett antal
  mer eller mindre kriminella personer folk som ansluter sig till dessa har o äger ingen
  verklighets anknytning
  Naturligt vis skall man söka efter alla tänkbara uppgifter såsom kriminella belastningar
  och basunera ut detta i press o övriga medier.
  Polisanmälningar så fort det är tänkbart vid olika störningar av jakt

  Tyvärr tror jag inte jakten har någon som helst betydelse för vår fortsatta jakt
  detta bevisas ju genom dina tidigare inlägg där du själv sett att antalet vargar i de berörda reviren är minst det dubbla så summan 800 vargar ligger nog närmare sanningen än 400
  förhoppnings vis stör jakten vargarna i de berörda reviren så dom kanske drar
  sig tillbaka åtminstone för en tid:

 7. Kerstin Fredin says:

  Tack Mats S Johansson!

  Sprida sanningen i form av verklig fakta kan vi ju alla, men hur många man får att lyssna är en helt annan sak. En del tror jag inte ens vill ha någon annan sanning än den deras ”ledare” förser dem med, hur lögnaktig den ”sanningen” än är.

  Det som förbryllar mig är hur en person, som genom sitt tidigare arbete borde ha en del kunskap om skottskador, kan göra bedömning av hur kulan gått genom kroppen enbart genom att se var kulan har gått ut. Men det kanske var bättre för ”saken” att välja en lösning som säkerställde lite mer av upprörda känslor hos sina anhängare?

  För dem som har intresse för fakta kring hur vargarna sköts och dog, så lär sådan komma efter att SVA har obducerat vargarna.

 8. Gunnar Glöersen says:

  Nina Olsson, jag börjar ana hur er story uppstod. APU stannade vid 16.00 tiden och frågade mig om vi hittat den skadskjutna vargen. På något obegripligt sätt verkar ni ha fått för er att det var det vi jagade. Men det är inte sant. Vi spårade två helt vanliga friska vargar. Några timmar tidigare sköt en 19 åring en varg med 2 snabba skott. Vargen dog omedelbart och föll på platsen. Han ”skakade” av spänning i flera minuter efteråt. Ni har nog byggt er story av detta. Kolla bättre nästa gång.
  Man får dessutom jaga varg till en timme efter solens nedgång.

  Du skriver också att jag skulle ha skrikit. Nu är jag inte så stor så kanske tror du att mina röstresurser är därefter. Men jag lovar, hade jag verkligen skrikit hade inte bara APU märkt det. :)

 9. Nina Olsson says:

  jag har fått redogjort av tjej på plats som fotograferat och sett 16 åringen stå och skaka efter skadeskjutning, när ngn annan tog vid och slutförde jobbet.

  Det skall ha varit ytterligare en skadeskjuten sim ni fick söka i Dömleskogen el liknande, kommer inte ihåg namnet.

  Det fortsatte jagas efter mörkrets inbrott.
  En jägare slog kameran ur händerna på henne efter diverse kvädesord.

  Ska bli intressant att se både foton och höra hela hennes historia då hon hämtat sig från en skrikande Glöersen.

 10. Stefan Nilsson says:

  Journalistiken är så beräknande. Varför får inte den som replikerar höra föregående talare….Nej för att då kan nästkommande talare replikera utan att journalisten kan styra frågeställningen och därmed har inta journalistens syfte nått sitt mål.

 11. Gunnar Glöersen says:

  Kerstin Fredin, det kan vara så att de hämtat åldern från artikeln. Men det gör det inte mera rätt. Bilden de använder är en helt annan varg och vad jag vet var inte APU ens på plats när 17-åringen sköt en varg. En varg som dog på skottplatsen enligt jaktledaren.

 12. johan says:

  Jag hoppas att jägateförbundet får ut information om hur Apu beter sig,även i forum utanför detta. Allt som skrivs här, är ju bara att predika för de redan frälsta.

 13. Benta says:

  Vad man inte heller ska glömma är Connys tidigare bravader till exempel när han misshandlade en man som just fått en stroke och kört av vägen med batongslag och sparkar därför att han inte ville släppa ratten. Han hade säkerligen gärna släppt ratten om han kunnat men krampanfallet han fick till följd av stroken omöjliggjorde det.
  Den indianen har inte kanoten i vattnet….

 14. Christer Persson says:

  Har hans påstående gått ut i P3 borde rättas till av P3, efter som det är en ren lögn. Hoppas att detta kommer fram vad för organisation APU är.

 15. Fredrik Eriksen says:

  Här borde ju jägarförbundet gå in och ta ställning genom att anmäla Conny Andersson för förtal, ev hets mot folkgrupp.

 16. Mattias Pettersson says:

  Bra talat i p3 Gunnar! skönt att nån vettig kommenterar i de stora kanalerna och p3 når ut till lite mer folk än p4 och lokal tidningarna.

 17. Kerstin Fredin says:

  Hej Gunnar!

  Bra med klargöranden om vad som är sanning och vad som är lögn, men ännu bättre om det kom ut till allmänheten tror jag.

  Snacket om 16-åringen härrör troligen från den här artikeln f ö: http://www.vf.se/nyheter/sunne/daniel-larsson-fallde-den-forsta-vargen

  Att man som yngre än 18 år kan få licens på jaktvapen, tror jag också behöver en förklaring. De flesta har nog uppfattningen att detta bara beviljas i undantagsfall, och att han därför deltog i jakten under uppsikt av en annan jägare och med dennes vapen.

 18. Eagle eye says:

  Dessutom är mytoman-Conny dömd för misshandel, ofredande, tjänstefel samt vårdslöshet i trafik under sin tjänst som polis. Finns alltså fler än en anledning till att mytoman-Conny inte arbetar som polis nu. Detta borde övriga media kunna snappa upp. Är inte så svårt att leta reda på. Men det är klart, det ligger inte i vargkramarmedias intresse.

Kommentering är stängd.