Jägarbloggen

Desperata kramare!

Vargstammen har fördubblats sedan naturvårdsorganisationerna klagade till EU första gången. Det hindrar dem inte från att skriva till Janec Potocnik igen med ett brev med samma innehåll som förra gången. ”Vargen riskerar att dö ut om Sverige tillåts ta hänsyn till tamdjursägare som får sina djur dödade eller till jägarna och markägarna som snart inte har någon älgjakt kvar pga varg”. De vädjar till Potocnik att fortsätta att trampa på dem som redan ligger.

Det enda vi vet säkert är att vargarna själva helt har missat att läsa alla rapporter om att de håller på att dö ut, att de är inavlade och att de ska undvika att para sig med sina syskon! Vargarna struntar helt enkelt i det och förökar sig lika snabbt som vilka andra vargar som helst i världen. De dräper älgar i en rasande takt, trots att de enligt vargkramarna knappt har ryggkotor som kan bära upp dem!

Jag mår riktigt illa av att läsa deras brev till Potocnik. Deras sätt att avsluta brevet ger mig kväljningar! Vad har han uträttat förutom att stoppa vargjakten i Sverige?

SNF, WWF och SRF är desperata. De inser att de helt saknar stöd för sin linje i Sverige. Efter valet är det ännu större majoritet för vargjakt än före. Deras hopp står till anonyma tjänstemän i Bryssel. De borde skämmas!

Det intressanta är att de vill att EU ska stoppa en vargjakt som inte ens är beslutad! En mörk tanke är att de 90 vargar som Maria Ågren spred till media att det kunde bli jakt på i vinter enbart var bränsle till klagobrevet. Det värsta av allt är kanske att de vill att ”den svaga regeringen” medvetet ska gå emot riksdagsbeslutet. De skriver, ”since the new Swedish Government’s position in Parliament is weak, there is little or no hope that the Parliament’s position will be changed in the near future. Furthermore, the new Prime Minister Stefan Löfven (Social Democrat) promised a license hunt for wolves in television shortly before the elections”. De meningarna avslöjar deras syn på demokrati. De menar alltså att de 6,1 % som Åsa Romson representerar i regeringen ska styra vargförvaltningen genom att stoppa jakten. Maken till arrogans får man leta länge efter. Vore jag politiker skulle jag stänga dörren för de tre organisationerna för lång tid framöver.

EU kommissionen har tydligt sagt att de inte har några invändningar mot att beslutanderätten delegeras. Men de klagande vet samtidigt att EU kommissionens ordförande har gett den tillträdande miljökommissionären i uppdrag att bl a se över Art- och habitatdirektivet. De anar kanske att Potocniks empatilösa tolkning av direktivet upphörde idag. De försökte därför i ett sista desperat försök förmå Potocnik att på sin sista dag som kommissionär återigen stoppa svensk vargförvaltning. Potocnik slutade nämligen igår, samma dag som de skickade sitt brev!
Idag, samma dag som jag firar min födelsedag, har vi fått en ny miljökommissionär, Karmenu Vella. Sämre födelsedagspresent har jag fått (hoppas jag).

287 Shares

12 svar till Desperata kramare!

 1. Gunnar Glöersen 2014-11-07 kl. 19:19 #

  Torbjörn Eriksson, vi har tröttnat på samma kommentar varje gång. Hitta på något nytt så kanske du publiceras. Men det är ingen mänsklig rättighet, oavsett man är medlem eller inte.

 2. Sture Sjöstedt 2014-11-07 kl. 16:06 #

  Anders Hermansson.
  Uttala dig inte vanvördigt om Gunnar Wetterberg . Han vill lämna EU och inrätta en nordisk stat. Han har skrivit avhandlingar om Axel Oxenstierna och Arvid Horn. Han har haft höga poster i Saco. 2010 invaldes han i Kungliga Vetenskapsakademin. 2012 fick han Pro Patrias guldmedalj av 12:e storleken för medborgerliga förtjänster.
  Han vill gärna debattera och skriver kåserier i Expressen

  Gunnar Glöersen.
  Du skötte dig lika bra som Thomas Wassberg i debatten om Vargjakt. Stänga vargar ute med hjälp av stängsel är inte lätt. Man måste ju stänga av så att vargarna inte kan komma från vattensidan. Ett stängsel där hindrar ju också fåren från att hoppa i vattnet och drunkna. En kvinnlig debattör erbjöd sig att hjälpa till med att sätta upp får/vargstaket.
  Hon kan väl även hjälpa Danmark. De har visst en varg på Jylland. Har den simmat från Sverige till Danmark ?

 3. Torbjörn Eriksson 2014-11-07 kl. 10:27 #

  Är det för känsligt att ta in det jag skriver. Behandlar ni alla medlemmar i SJF på det viset.
  Jag är medlem i SJF och har varit det i flera år. Jag kan inte vara medlem i JRF då dom är nolltolleransare. Ni har en betydligt bättre syn på vargfrågan.

 4. Jörgen Eriksson 2014-11-07 kl. 09:11 #

  Några reflektioner från gårdagens ”debatt”:

  Härligt att ”säcken” var där, fler såna behövs…!

  APU-nissen, vars verksamhet troligen är lagvidrig, hävdade att de funnit massor av illegala fällor och åtlar för tjuvjakt på varg i Riala, och att tjuvjakt tömt reviret. Vad jag vet var det rävåtlar och fällor för räv och grävling de hittat, tyvärr dåligt märkta (=illegala?) med ägare och telefonnummer! Norrtäljepolisen, nedlusad av APU-are, har trots idoga insatser inte lyckats hitta ett enda bevis för att reviret försvunnit på grund av tjuvjakt. Madelene skrev något träffande om det tidigare.

  Sakligt och bra av Gunnar och ”Vargfaktarepresentanten”.

  Typiskt, så fruktansvärt typiskt att SRF som vanligt får sista ordet…

 5. conny Persson 2014-11-06 kl. 12:10 #

  Jag tycker alla Jägare skall bojkotta Postkodlotteriet eftersomm Natturskyddsföreningen får stora bidrar där ifrån.

  Med vänlig hälsning CP

 6. Sören Åhker 2014-11-06 kl. 11:40 #

  Hej Gunnar
  Ska bli roligt att se när du pratar omkull de desperata kramarna i kväll. Kör hårt håller på dig.

 7. Björn Isaksson 2014-11-03 kl. 21:04 #

  Ja, Anders Hermansson, jag är snäll. Jag läste också Wetterbergs drapa om grisarna. Jag är så snäll att jag kan tänka mig att jaga gris alldeles gratis. Men så länge jag får betala för att skjuta på de hatade svinen kan det inte vara något problem för dem som äger marken. Jag kan väl inte tänka mig att Wetterberg kan tänka sig att betala mig för att skjuta grisarna åt honom?
  Men det är ju alltid enkelt att beskylla jägarna för att vi antingen skjuter för mycket eller för litet, jag tycker man kan ställa sig frågan om inte klövviltet ska få växa till sin biologiska gräns. Det låter lika dumt som att rovdjuren skulle göra detsamma.

 8. Anders Hermansson 2014-11-03 kl. 17:08 #

  Björn Isaksson, du är snäll. Ekofascismen är en mogen ideologi med mer än hundra år på nacken. Liksom sina ”ideologiska föräldrar”, fascismen och kommunismen, så är ekofascismen en auktoritär lära; den är antidemokratisk. Därav ekofascisternas vurm för EU och EU:s icke-folkvalda kommission med makt att kuva demokratiskt valda parlament. För miljövänner är det naturligt och önskvärt att trampa på dem som redan ligger – risken för att själv bli skadad är mindre när fienden är slagen i backen. Så att tro att SNF, WWF och SRF skall skämmas är även det att vara alltför vänlig. Bland städernas proffstyckare är läran populär, i går, i Expressen, fanns en artikel av Gunnar Wetterberg. Enligt Wetterberg så är skogen något av det viktigaste Sverige har, skogen tillhör alla. Den svenska skogen bidrar enligt Wetterberg verksamt till att rädda världen från en hotande domedag. Men enligt Wetterberg så är svenska skogens fortbestånd hotad av jägare, och särskilt av jägareförbundet. Och förklaringen är enligt Wetterberg enkel – SJF och jägarne ute i buskarna föredrar gris framför varg. Wetterberg tror tydligen att en skog full med vargar som dräper växtätare som älg och gris, blir en vacker skog. De träd Wetterberg en gång planterade kan i vargars närvaro och växtätares frånvaro växa upp och bilda en parkliknande skog, där Wetterbergs efterkommare kan promenera bland vargar och björnar. Wetterberg säger sig lida av återkommande ångest i skogen på grund av att växtätarna stympar och bökar med hans plantor. Wetterberg kan få lindring för sin ångest om han besöker Vestlandets i Norge branta blandskogar. Där har det inte funnits varg eller björn på hundratals år, likväl är skogen frodig och där växer förutom våra vanliga träd även idegran, järnek, vildkaprifol, lind, ek mm. Gris har där visserligen inte funnits på långa tider, älgen är även den relativt gles. Men växtätare finns där trots detta i miljontals; får, getter, kronhjort, nöt, vildfår, rådjur, hästar, renar mm. Men skogen växer och den vitryggiga hackspetten finns i tusentals.
  Anm. För den som inte känner till Gunnar Wetterberg så är han debattören som vill att Norden skall bli ett nytt kungadöme med egen valuta, under drottning Margarethe II. Att han vill ha ett förenat kungadöme, med många vargar men få grisar, synes tydligt.
  Fråga till Glöersen: Wetterberg påstår i sin artikel att SJF uppger att det finns 150000 vildsvin i Sverige. Stämmer det? Jag tror det måste finnas betydligt fler.

 9. Björn Isaksson 2014-11-03 kl. 09:55 #

  Det jag tycker brevet främst visar är varglobbyns bristande känsla för demokrati. De ber helt enkelt Potocnik att köra över regering och riksdag.

 10. Martinj1 2014-11-02 kl. 14:58 #

  Grattis på födelsedagen.
  Härligt att bli av med pottan.
  Det vore för övrigt ödets ironi om det blir den största jakten på varg i mannaminne direkt när miljöpartiet tagit sig till regeringsposition. Då får vi skicka kondoleanser till Romson 😉 Sen kan man undra nät hon kommer försöka köpa sina första forskarrapporter med tanke på vårens uttalanden från henne.

 11. Karl Gustaf Andersson 2014-11-02 kl. 13:04 #

  Tack Gunnar bra skrivit som alltid när skriver. Men jag är besviken på Sjf centralt dom står inte upp och hjälper er Värmlänningar som dom borde göra. Alldeles för osynliga ute i media
  Ann Dalerus och Bagdad-Bob syns hela tiden i press och tv och får föra fram sitt budskap helt oemotsagda dom verkar ha tagit Mikael k roll, bra att man slipper se den tomten.

 12. Mats S Johansson 2014-11-01 kl. 21:04 #

  Grattis på födelsedagen Gunnar och tack för att du inte ger dig.

  Jag är egentligen inte det minsta förvånad att vargkramarna skriver brev till EU, men jag är väldigt besviken på Johanna Sandahl som i och med att hon sätter sitt namn under brevet (som f.ö. har betalats av Maria Ågren på NVV) har bevisat att hon tänker fortsätta leda Svenska Naturskyddsföreningen enligt den samma linjen som Mikael Karlsson stod för.
  Jag, som du, hoppas att politikerna (som f.ö. självaste Mikael Karlsson) har vett att ta sina händer från Naturskyddsföreningen innan de bränner sig, eller ännu värre står där som marionetter i ett Sverige kolonaliserat av en Europeisk Rewildingrörelse driven av korsiktiga ekonomiska intressen surfande på en miljölögn kallad ”landsparing”.

  ett ex. (det finns många fler om ni googlar): http://www.theguardian.com/environment/damian-carrington-blog/2011/sep/02/farming-biodiversity-conservation-nature-reserves