Det är nu bevisat, det är livsfarliga varghybrider!

För ett par veckor sedan hittades en död varg i Brattfors i Värmland. Den misstänktes vara förgiftad. Rovdjursföreningens, Bob Janstam, uttalade sig snabbt i saken och sa att det är det första fallet av förgiftning och att det är en ny metod. Vargen skickades till SVA för analys. I går kom svaret, vargen var biten på flera ställen av ett annat rovdjur, förmodligen en annan varg. SVA skriver enligt SVT att det inte går att utesluta att den är förgiftad, inälvorna saknas vilket gör att det inte går att göra en fullständig analys.

Det betyder att SVA nu har bevisat att vi har varghybrider i våra skogar säger den finska genetikern Ensimmäinen Huhtikuu, enligt tidningen Våra Rovdjur. Era svenska vargar är inte renrasiga, det är en blandning mellan västlig rysk varg och östlig kungskobra. Någon annan förklaring kan inte Huhtikuu ge eftersom den döda vargens bitskador lett till död i förgiftning.

Den stora nyheten som avslöjas idag är alltså att vi nu har varghybrider i våra skogar. Våra svenska vargar är korsningar mellan kungskobra och rysk varg. Wolf Army Sweden skriver på sin hemsida att ”Vargkriget”, som så många talat om, nu brutit ut på allvar. I avvaktan på att hitta den skyldiga vargen föreslår Wolf Army Sweden att alla vargar i Brattfors och i Kungskogsreviren ska avväpnas. Polisen kommer att samla in tänderna från alla vargar i området i avvakten på SVA:s slutliga analys. Svenska Rovdjursföreningens ordförande Olle Rogersson är också upprörd och skriver på föreningens Facebooksida att rättssamhället håller på att haverera. Åklagare Åse Schoultz säger nämligen till NWT att det inte är ett brott att ett rovdjur dödat ett annat. Svenska Rovdjursföreningen delar inte hennes uppfattning och har därför redan anmält det inträffade till EU kommissionen. De har redan avskrivit ärendet eftersom de kommit till samma slutsats som Åse Schoultz. Det är inget brott.

Men  SRF ger sig inte. De avser nu att driva frågan till krigsförbrytartribunalen i Haag. SRF menar att det självklart är ett brott mot krigslagarna att använda gift i ”Vargkriget”. Alla varghybrider som använder sitt gift måste ställas inför rätta i Haag. SRF har dessutom begärt att APU ska sändas som ”oberoende observatörer” till Värmland för att övervaka att den fred som SRF ställer krav på. SRF har också rekvirerat APU:s  tvåbente hund Anders Connysson till området. Hans sågs senast krypa med näsan djupt ner i mossan. Han rapporterar att den misstänkte giftvargen har långtgående planer på att förgifta fler vargar i området. Spåren och marksafternas vågrörelser visar också att vargen har haft en svår uppväxt, saknar en pungkula och har oklippta klor.

20 Kommentarer
  1. Tommy Olsson says:

    Elsa
    Att mordhota jägare eller våra företrädare är helt okej .
    , att förstöra andras egendom är okej
    att skita ner hela landet med Rovdjur är okej
    men ett aprilskämt om en död varg tycker du är lågt
    Jag hyser stort medlidande med mäniskor med så dåligt vett.

    Per Bengtsson
    om jag inte visste bättre skulle jag skriva att du är nog en av landets i särklass största skitstövlar.

  2. Stockholmaren says:

    Elsa, självklart är en död varg en enorm lättnad för de flesta andra djur, inklusive människan. Att skoja om det omvända, ytterligare en varg i skogen vore däremot osmakligt med tanke på all död, elände och kostnader de sprider.

  3. Ove Bergqvist says:

    Elsa! Något roligt måste vi få ha med denna parodi som miljörörelsen driver i vargfrågan sen om det finns 175 000 eller 175 001 vargar av den art som är i Sverige kan väl inte störa dig så mycket.

  4. Per Bengtson says:

    Mats S Johansson, såhär avslutar Gunnar sin kommentar till dig: ”Bobs kommentar i dikten påminner också om verkligheten. http://www.nwt.se/karlstad/article1508150.ece” Har du ens klickat på länken och läst vad som står och sägs i den? Och angående enskilda individers kommentarer på SRF’s facebooksida: Tycker du att jag ska göra som du och tolka allt som skrivs på till exempel VVViS facbooksida som SJF’s officiella ståndpunkt?

    Sen måste jag säga att jag börjar bli vansinnigt trött på att du konstant framför att all fakta som inte passar dina egna åsikter eller din egen verklighetsuppfattning måste vara lögner. Jag debatterar gärna som du vet, men jag kommer absolut inte debattera med någon som anser att jag ljuger för att jag inte delar den personens åsikter. Det tillhör vanligt hyfs att inte slänga ur sig oförskämdheter i tid och otid. Dessutom, om du hellre litar på företrädare för intresseorganisationer med en egen agenda än på originalforskning så är det oerhört oroväckande. Det är absolut inte bra om organisationer med offentliga uppdrag formar sina medlemmars åsikter och attityder i den riktning som de uppenbart gjort med dig.

    Till sist, din kommentar till Gunnar om att direkta interaktioner vargar emellan ignoreras har sin förklaring. Den demografiska sårbarhetsanalysen har nämligen inte tagit hänsyn densitetsberoende effekter, vari interferenskonkurrens ingår, och om den gjorde det skulle resultatet bli att det krävdes fler vargar. Det ligger helt enkelt inte i Gunnars eller SJF’s intresse att påpeka denna brist i analysen.

  5. Mats S Johansson says:

    Per Bengtson.

    Har du fått tjuvjakt på hjärnan? Vad i Gunnars kommentar till mig handlar om tjuvjakt? Nu är det ju i och för sig inget nytt att du fabricerar dina egna ”fakta” för att bygga under din egen argumentation, men det får vara gränser.

    Jag tror inte du behöver oroa dig för ”Bob Janstam”. Han har gott betalt (fram till senaste årsskftet av skattemedel via Naturvårdsverket) för att driva opinionsbildning för en förening (+?) med en mycket extrem inställning till viltförvaltning och han gör det utnyttjande all sin erfarenhet och utbildning som journalist. 517 kommentarer på mindre än 4 dagar i en tråd som bygger på rena spekulationer triggar du inte på SRFs fb-sida genom att vara saklig och det vet både han och du.

    Det finns ett talesätt som lyder, ”den som tiger samtycker”.

    Hur menar du att man ska tolka det faktum att både före och efter hans ”sansa er”-kommentar hittar man flera kommentarer där personer i föreningen tar till orda för kollektiva bestraffningar av jägare och jaktarrendatorer baserade bara på antaganden om brott.

    Innan du kom till moderatorns ”sansa er” har du också passerat en kommentar från en av föreningens officiella representanter som lyder: ”Jag fick tips för en månad sedan att man planerade lägga ut gift i Värmland… En fd medlem i Folkaktionen berättade det för oss.”

    Kommentarerna står fortfarande kvar och du har inte tagit avstånd från dem. Använder man din och SRFs ”guilt by assosiation”-taktik när det gäller tjuvjakt och jägare på dig och moderatorn betyder det väl att ni och SRF menar att vi ska reformera det svenska rättsamhället och införa kollektiva bestraffningar?

    Går man in på SRF fb-sida idag så är det en forskare (du vet vem) som, utan att ens läsa studien som refereras, drar slutsatsen ”Snarare verkar det som om få vargar och intensiv jakt i själva verket minskar acceptansen, samtidigt som acceptansen för illegal jakt ökar.”
    Vad är det sakliga motivet för ett inlägg som detta? Har du ens en susning om norsk vargförvaltning?

    Rovdjursfrågan är en viktig sak i sig men som jag ser det är det allra allvarligaste att ni, genom era lögner i rovdjursfrågan, är på mycket god väg att erodera all respekt hos vanligt folk för vad som sägs av forskare och representanter för de s.k. ideella naturvårdsorganisationerna. En respekt som är mycket viktig i även i miljöfrågor i allmänhet.

    Förklara för mig varför jag ska tro på forskares teorier om att jag kan påverka klimatet när vargarna nästan dagligen avslöjar den ena lögnen efter den andra som ni och centralpersoner inom miljörrörelsen kommit med i rovdjursdebatten de senaste åren.

  6. Elsa says:

    Visst, kul med aprilskämt, men det här var lågt. Är det verkligen så kul med ytterligare en död varg, att man måste göra aprilskämt om det.

  7. fdmedlem says:

    Hejsan,

    Jag tror på HYBRID-Teorin Varghundar korsat med Kungskobra en ny ras….. :)

    Men i verkligheten springer det nu omkring Hund-Varg hybrider i skogarna och är en ny art och ej en ”ren” svensk gråvarg det måste nu alla som följer detta vara medveten om se bara på bilderna av dom gul-röda spetsvargarna man avlar på.

    Fråga: vad gör jägareförbundet för att bevisa detta och överbevisa varghybrid kramarna ?

    Finska forskarna har lett i bevis att det inte finns varg i Sverige utan en ny ras med hundvargar.

    När ska det tryckas fram eller ”samarbetar” man med kramarna och politiker som vanligt och tror att man ska få framgång?
    //fd

  8. jörgen bergmark says:

    Tack Gunnar för en rolig krönika.
    Av fanatiker kan man inte vänta sig någon humor. Det är nämligen bristen på humor som kännetecknar fanatiker av alla sorter!

  9. jörgen bergmark says:

    Per Bengtson, jag citerar dig ”jag låter det vara upp till var och en som läser Gunnars inlägg att själv ta ställning till seriositeten och sanningshalten i resten av texten”. Ja jösses Per.

    Hört talas om aprilskämt?

    Vad som är sant i texten är faktiskt att trots att obduktionen visade att vargen var rovdjursdödad så ”kunde SVA inte utesluta att den även var förgiftad” enligt SVT!!!
    Det är också sant att Åse Schoultz har sagt ”att det inte är ett brott när rovdjur dödar varandra”!!!

    Nej Per du skulle ha tänkt ett par sekunder innan du skickade din kommentar, nu fick jag lite roligt på din bekostnad istället;)

  10. Tommy Olsson says:

    Per Bengtsson
    Jag tvivlar på att jägare i Sverige skulle använda gift för att avliva vargar.
    Det skulle ju innebära att man riskerar förgifta sina eller sina kamraters jakthundar
    vilket jag inte tror någon jägare är intresserad av.

    Att andra icke jägare kan tänkas använda metoden håller jag mera rimligt
    då det är många icke jägare som avskyr att ha varg inpå knuten.

    Om så är fallet är det felaktigt att använda orden illegal jakt
    rubriceringen skulle istället vara illegal avlivning

    Gunnar
    det skadar aldrig med ett skämt
    kanske var det därför vargen avled

  11. Gunnar Glöersen says:

    Per Bengtsson, det sägs att gift använts i Finland. Om det är sant kommer det troligen att dyka upp även här. Du hakar upp dig på JB i mitt inlägg, poängen är väl snarare att SVA enligt SVT säger att vargen har omfattande bitskador. Men att de trots det inte utesluter att den kan vara förgiftad. Varför fortsätter man överhuvudtaget att spekulera i gift om vargen verkar vara dödad av andra vargar? Undrar om de kan utesluta självmord? :)

  12. Per Bengtson says:

    Jodå, Gunnar, till och med jag har emellanåt dragit på smilbanden efter att läst igenom landets lokalpress under dagen. Min favorit är nog Skånska Dagbladets artikel om ormhuvudfisken som invaderat Skånes kust (http://www.skanskan.se/article/20140401/NYHETER/140409998/1007/-/ormhuvudfiskar-pa-klagshamnsudden-). Det är svårt att låta bli att dra paralleller mellan de fasor som nu väntar skåningarna och den ohållbara situation som råder med vargarna i mellersta Sverige. Det är nog bara en tidsfråga innan fastighetsmarknaden kraschat även i Skåne, barnen inte får gå till skolan, och den södra landsändan tömts på folk…

    Däremot finner jag det inte lika roligt att använda dagens datum till att baktala människor och lägga ord i deras mun. Men men, smaken är som baken, och samma sak gäller väl humor. Det vissa vissa finner smaklöst tycker andra är hysteriskt roligt.

    Angående din kommentar till Mats S Johansson, hur tror du att den tjuvjakt på varg som du i flera år förutspått så snart något gått emot dig och SJF kommer gå till? Kommer man företrädelsevis använda sig av gift? Jag utgår från det eftersom du tycker det är fel att Jan B konstaterar att han aldrig hört talas om en förgiftad varg, och du verkar tycka det är ett påstående hämtat ur sagorna.

  13. Gunnar Glöersen says:

    Per Bengtsson, humorbefriad som alltid! Inte ens 1 april kan du dra på mun!

  14. Roland Kylen says:

    Usch ska alldrig detta vargkrig ta slut, det tar sig allt brutalare uttryck. Hoppas Bob Janstam kan bringa reda i detta inferno!

  15. Mats S Johansson says:

    Gunnar.

    Jag har länge förundrat mig över varför svenska vargar har varit, som det verkat, vaxinerade mot den dödorsak som överallt i världen är den vanligaste när vargreviren gränsar direkt till varandra och utvandrare måste springa gatlopp mellan revirhävdande alfavargar för att söka ett eget revir.
    Inte ens våra vargforskare verkar räkna interna revirstrider som en möjlig dödlighetsfaktor.

    Skön ironi förresten, men egentligen borde det här kunna diskuteras sakligt.

    Jag tycker det är synd att ekosoferna lyckats ta politikerna som gisslan.(miljöskatter) Det ska bli intressant och se om det finns några politiker med ryggrad i höst. Än har i alla fall några partier en chans.
    Om inte så kommer garanterat valet 2022, eller kanske redan 2018, att handla om hur
    svenska politiker sålde ut svensk glesbygd och natur till det samma kortsiktiga kapitalet som idag tjänar grova pengar på skolor och sjukvård och som ingen politiker nu vill ta i med tång en gång oavsett partifärg.

  16. Per Bengtson says:

    Såhär skriver Jan Bergstam i en kommentar på rovdjursföreningens facebooksida den 13 Mars, kl. 14.17: ”Till alla. Vill bara påpeka att det ännu inte finns bevis för att köttet i trädet var förgiftat eller att vargen blivit förgiftad. Det kanske finns andra orsaker till både köttet och att en varg har dött. Jan B”

    I själva huvudinlägget är det i stort sett enda som nämns om förgiftning att ”Polisen misstänker att vargen blivit förgiftad.” Något som även återgavs i jaktmedia.

    Så var det med den saken. Jag låter det vara upp till var och en som läser Gunnars inlägg att själv ta ställning till seriositeten och sanningshalten i resten av texten.

Kommentering är stängd.