Hanne Kjöller ger ut ny bok, Min sanning är nästan alltid en lögn!

Jag har varit bortrest några dagar och på vägen hem uppdaterade jag mig om vad som skrivits under tiden jag var borta. Det första jag upptäckte var att Hanne Kjöller verkar skriva på en ny bok. Det skall bli en uppföljare till den första boken, ”En halv sanning är också en lögn”, som kritiserade journalister för att utelämna uppgifter som inte styrker deras förutbestämda tes. Tyvärr visade det sig att Kjöllers egen bok var full av just halvsanningar, vilket ledde till massiv kritik från många håll. Så nu gör hon ett nytt försök. Den nya bokens titel, ”Min sanning är nästan alltid en lögn”, visar att hon kommit till insikt om att hon skall hålla fast vid det hon kan, opinionsjournalistik.

I DN i fredags fick läsarna på ledarplats en sk. teaser, ett smakprov. Jag kan bara säga att för en gång skull inte har någon kritik att framföra.  Kjöllers utdrag ur boken visar att hon verkligen inte gjort mer research i ämnet vargjakt än som behövs för att bokens titel skall hålla vad den lovar!

Jan Helin på Aftonbladet skrev träffande om Kjöllers första bok, ” Hon tänker att det hon tycker är sanningen. Det är ett riskfyllt antagande”. Möjligen kommer Helin om nästa bok att skriva, ”Insikten om att det fanns en andra sanningar än de egna fick henne att inse att alla försök till objektivitet är riskfyllda projekt!”

Obekräftade uppgifter säger dessutom att en viss M.K. erbjudits att spökskriva ett kapitel i boken. Kapitlet gå under arbetsnamnet, ”Så blev vi fler jägare, än jägarna själva!”

10 Kommentarer
 1. Pappa på landet says:

  Björn Isaksson.
  Man får stjäla fyra takter. Men man får akta sig så man inte kommer i otakt.
  Ur led är tiden kan man ibland säga. Så insatt som du är i vargfrågan bör du väl bo i ett vargtätt område med många vargrevir i ditt närområde

 2. Pappa på landet says:

  Kjell Svedman.
  Ni får nog ställa upp med en större här om ni med demokratiska medel vill styra SNF. De siffror du uppger ger inte majoritet när röster ska räknas

 3. Kjell Svedman says:

  Hej
  Enda sättet att få ordning på detta är att 20-50000 av jägareförbundets medlemmar också blir medlemmar i Naturvårdsföreningen och sedan med majoritet förändrar NvF:s intentioner och mål.
  SvJFb. bör driva frågan om att Vargkramarorganisationerna skall betala för Juridiska kostnader när de driver Överklaganden mot regeringsbeslut.

 4. Björn Isaksson says:

  Du är också rolig Sören!
  Bemöta Hanne Kjöller med faktabaserad kritik!
  Ja, den var riktigt kul!
  Får jag använda den i mina debattartiklar, eller knycker jag ett bra skämt för dig då?

 5. Pappa på landet says:

  Jörgen Bergmark.
  Tråkigt att jägarsidan är uppgiven. Men enligt Fredrik Widemo går det framåt så vi får inte visa oss uppgivna. Enade vi stå, söndrade vi falla.

 6. jörgen bergmark says:

  Sören Lindèn. Din kommentar är så typisk! All kritik mot jägarkåren, samerna och övriga landsbygdsbor som är drabbade av den havererade rovdjurspolitiken har ju varit både nedlåtande och föraktfull. Att det är jägarna och inte vargarna som är inavlade är bara ett exempel på vad Hanne Kjöller och andra har vräkt ur sig i media.

  Faktaargumenten som jägarna och forskarna ständigt presenterar är totalt ointressanta för dom innerstadsboende ledarskribenterna och journalisterna. När då jägarsidan i sin uppgivenhet någon gång tar sig fräckheten att raljera med hänsyns och empatilösa makthavare och opinionsbildare så kommer krokodiltårarna direkt. ”Dom nertrampade och föraktliga lantisarna tar sig ton, Buääh!”
  Humorn är en av dom sista livlinorna för att hålla uppe moralen bland förtryckta människor i alla länder.
  Sören Lindèn, även om ni lyckas ta allt ifrån oss så kommer ni inte att kunna ta rätten att skämta ifrån oss!

 7. Gunnar Glöersen says:

  Sören Lindén, skojar du? Hon är inte journalist, hon är utbildad sjuksköterska! Läs Lena Eks svar till henne så kanske du inser att hon inte har ett enda rätt i sin ledare. Men du kanske tillhör dem som blundar för sanningen.

 8. Sören Lindén says:

  Nedlåtande skriverier mot en journalist som pekar på svagheter hos jägaresidan möts med raljerande istället för faktabasersd kritik. Månne ett svaghetstecken? Betyder det att Kjöller träffat rätt?

 9. Björn Isaksson says:

  Helins artikel är intressant.
  Man måste skilja på journalistik och opinionsjournalistik.
  Nu undrar jag om det egentligen finns några journalister i rikspress, på mig verkar det som om det bara finns opinionsjournalister? Åtminstone i vargfrågan.

 10. JU says:

  Var inte för hård mot stackars Hanne, Gunnar. Hon kan ju inte hjälpa att hon smittats av det postmoderna viruset. Sanningen är relativ, vet du..

  Skämt åsido, föreningen Vetenskap och Folkbildning utser ju varje år priset ”Årets förvillare”. Borde inte Kjöller vara en bra kandidat med tanke på hennes till synes aldrig sinande mytspridning i vargfrågan? Kanske skulle vi starta en kampanj för att nominera henne?

Kommentering är stängd.