Fega vargaktivister

Hot1

Idag kom det ett brev med posten. Redan innan jag öppnade det sa jag till min jaktkompis som är på besök, ”nu fick jag årets första hotbrev”! Det har tyvärr gått så långt att jag utan att öppna vet vad det innehåller. Det är egentligen ganska skrämmande.

Hur kan jag veta det, förutom att det är vargjaktstider? Jo, kräken som hotar är inte bara fega och anonyma. De har inte heller hört talas om gemener, de använder nästa alltid bara versaler.
Kräket säger sig veta var jag bor. Grattis, det kan inte ha varit så svårt att lista ut. Jag gömmer mig vare sig bakom anonymitet eller hemliga telefonnummer.
Jag kan ha fel, kanske är hotet inte anonymt. Bilden på framsidan kanske är en selfie.

I morgon gör jag en polisanmälan. Kuvertet ser ut att vara poststämplat i Hallsberg.

Hot2

42 Kommentarer
 1. Gunnar Glöersen says:

  Ingemar Hallberg, vare sig 150 eller 700 vargar kan påverka inaveln i positiv riktning, det kan bara invandring. Däremot har invandring större positiv effekt på inaveln i en mindre stam än i en stor när stammen har hög inavelsnivå. Helt enkelt för att invandrarnas gener snabbare får större genomslag.

 2. Gunnar Glöersen says:

  Leif Nielsen, nej du får tycka precis vad du vill. Men argumenteringen för din ska lämnar en del övrigt att önska.

 3. leif nielsen says:

  Vad är det som är absurt, att jag inte tycker som du. Att du inte kan se dina egna logiska kullerbyttor. Är det något som är absurt i det här så är det jakten

 4. Ingemar Hallberg says:

  Mats S Johansson!

  Tack för reflektionen. Ja det stämmer att det var det mötet jag var på. Det var ett möte för insides beundran enligt min åsikt. Bara en sida fick komma till tals??? Demokratiskt, nej snarare ”pajkastning”. Och Mats jag är absolut inte sur på att jag inte nämns vid namn, snarare tvärtom. Jag är inte ute efter någon trofé, det överlåter jag till de som pryder sina väggar med horn och betar efter nerlagda djur eller till de som står stolt poserande bredvid döda vargar Jag tycker att det är dags att vi som är för och vi som är emot börjar närma oss och börjar sammarbeta i denna fråga. Observera att jag nämner vi både för och emot. Jag är inte Schizofren men jag tror att många intelligenta inte bara ser svart eller vitt i denna fråga! En varaktig lösning ifrågan efterlyser jag!
  Angående mitt hemnummer om det är hemligt eller ej. Det ska inte stå med i sökfunktionen men min adress och mobilnummer till mig och mina barn står med, vilket du säkert redan har kollat upp???!!!. Jag uppmanar alla som läser detta att respektera mitt privatliv och lämna mina barn utanför detta!

  Mvh!

  MVH!
  Ingemar Hallberg

  PS. Tack till moderatorn som tagit med mina synpunkter. Det är aldrig bra att det är bara en åsikt som framhävs. Det gäller vilken fråga som helst. Man måste låta diskussionerna ta höjd för att nå fram till en varaktig lösning i frågan och man måste vara beredd att kompromissa. Fast jag anser att 150 vargar är en för låg siffra. Med den siffran blir inavelsproblematiken för stor. Det kommer att sluta med mer onaturligt beteende och ett brett stöd för att utrota arten. Kan inte vi i Sverige ha varg, säger vi också nej till Tiger, Lejon, Flodhästar, Krokodiler, ja vilka arter ställer inte till med besvär. DS.

 5. Lars-Johan Kroonder says:

  För att tillföra debatten lite mer absurditet: Jag tror inte någon varg i landet ännu blivit lagförd för jaktbrott ännu.
  Jaga utan att löst jaktkort, utan jakträtt där den jagar och vid otillåten tid på året.
  Något för en miljöåklagare att ta tag i…

 6. Gunnar Glöersen says:

  Leif Nielsen, jag publicerar ditt svar enbart för att andra ska förstå hur absurd vargdebatten kan bli.

 7. leif nielsen says:

  Gunnar G.
  Vem har sagt att man måste jaga då? Död är en förutsättning för liv? är det okay att skjuta en människa som mördat någon och kalla det för skyddsjakt då? Det måste ju vara logiken i ert synsätt om vargen är så eländigt farlig. Vad jag vet så har inte vargen dödat någon människa på över 100 år, kolla upp hur många mord det begåtts under samma tid.ditt man väl införa arkebusering istället för fängelse

 8. Fredrik Andersson says:

  Gunnar Glöersen.
  Är det ett hängbukssvin som finns på kortet du fick?
  Om det här är ett hot eller ett skämt är svårt att avgöra.
  Tror du att du får säkerhetsvakter?

 9. Gunnar Glöersen says:

  Torbjörn Eriksson, det måste dock kunna uppstå nytt liv som ersättnig för det som dött. I de områden vi jagat finns snart inget vilt. Begränsar man bytesdjuren måste man också begränsa rovdjuren.

 10. Mats S Johansson says:

  Ingemar Hallberg.

  Om det var det här mötet som du var på så borde du inte klaga. http://www3.centerpartiet.se/Person/torbjorn-ahlin/dates/2012/11/lite-om-det-har-med-biologisk-mangfald/
  Om din beskrivning av vilka som var inbjudna är riktig så är det väl stor chans att den enda som refereras från möte är just du. Är du sur på att du inte nämns vid namn?

  Hot ska och får aldrig förekomma. Jag tar för givet att du anmält de hot du utsatt för men är verkligen det där med hemlig telefon helt sant….?

 11. Torbjörn Eriksson says:

  Helt riktigt Glöersen. Död är förutsättning för liv. Därför är vargen så viktig för allt i naturen.

 12. Gunnar Glöersen says:

  Leif Nielsen, vem har sagt att man behöver vara modig för att jaga. Vad vill du ha sagt med din kommentar? Att vi borde brotta ner älgar och vargar med händerna eller kanske jaga med spjut? För det jagade djuret är nog en kula från ett väl inskjutet vapen med kikarsikte det minst smärtsamma sättet att dö på. Fegt är det inte heller, död är förutsättning för liv!

 13. leif nielsen says:

  Efter läst igenom alla inlägg här är jag förvånad över att ni kan kalla er själva för modiga. kammokläder, kikarsikte skjuta i lönndom det är manligt. Snacka om fega.

 14. Ingemar Hallberg says:

  Det är trist att det ska gå så långt att det blir hot och annat. Jag är medlem i Naturskyddföreningen och för ett par år sedan blev vi inbjudna till en träff med Lena Ek som Centerpartiet i Örebro hade ordnat. Vi skulle diskutera om rovdjurspolitiken. Övrigt inbjudna var bl.a. Jägarförbundet, Riksjägarna, Centerpartiet, Fåravelsföreningen, Viltskadecenter, och ett par till som jag i all hast inte kommer på namnet på. Inte Rovdjursföreningen!??? Vi var 2 st från Naturskyddsföreningen. Han som var med mig talade om i sin presentationsrunda att han också var jägare och inte skulle hålla med Naturskyddsföreningen så mycket? Han fick under mötet komma till tals många gånger men inte jag. Kom bara in mot slutet och efter mötet blev jag uppringd av någon anonym som sa att om jag inte skulle sluta lägga mig i så skulle det sluta illa, riktigt illa. Jag är på inget vis fanatiker i vargfrågan. Skulle nog påstå att jag försöker vara så neutral som jag bara kan. Har tidigare flera gånger varit nära att försöka ta jägarexamen men har fått annat att ta tag i. Tycker bara att det är absurt hur ett I-Land inte kan hantera våra vilda djur med respekt och varför vi ska ha så annorlunda syn på just en art. Ok vargen är ett vilt som skapar bekymmer där den finns. Det inser jag! Fast det gör vildsvinen också! Hur räknas GYBS ut enligt Naturvårdsverket? Jag vet men gör ni? Hur ser GYPS ut för björnen, vildsvinen, älgarna m.m. Varför särbehandlas just en art i landets förvaltning? En annan fundering! Hur kommer det sig att viltvårdsdelegationerna runt om i landet inte har den sammansättning som är lagstadgat? Det hade de inte för ett par år sedan och jag utgår från att det inte funkar nu heller! Med andra ord anser jag att de lokala besluten om viltförvaltningen grundar sig på icke lagliga grundprinciper eftersom sammansättningarna inte är de rätta! Det är en ”strid” jag kommer att ta! Jag har numera hemligt nummer och jag hoppas om det är någon fanatisk varghatare som läser detta att lämna min familj utanför denna gång. Jag uppmanar också om det är någon fanatisk vargvän som läser detta att sluta hota folk! Hot och våld löser ingenting! Det bevisar bara att man är obegåvad!

  Mvh!

  Ingemar Hallberg

 15. Gunnar Glöersen says:

  Anders, vad jag har förstått är man ändå närmare sanningen i Örebro. Lst har bett om att få info om fler vargar i reviren, men verkar inte ha fått det. En varg lär minst finnas kvar och en kvar att skjuta. Informera mig gärna om huruvida det finns fler vargar i reviren.

 16. Anders says:

  Gunnar // Det ser likadant ut i Örebro. Schblonsiffran på 6 vargar stämmer dåligt, jakten är i det närmaste över och reviren är inte tomma.

  Torbjörn // länsstyrelsen skiljer på jakt och avlivning (jaktförordningen 40b). Länsstyrelsen har ju fattat beslut om 12 st på licensjakt. En av vargarna i Örebro anser länsstyrelsen att den sköts under jakt. Den andra avlivades och inrapporterades som en avlivning enligt 40b, därför utanför licensantalet.

 17. Tommy Olsson says:

  Gunnar
  sorgligt att sådant förekommer men det finns gott om dårar i vårt samhälle
  Nu finns det ju tyvärr jägare som anser att man skall använda värnarna som kulfång
  det står att läsa på FB och det är lika illa.

  Personligen anser jag att sådana mäniskor inte skall ha tillgång till vapen eller licenser.

  Vargjakten är verkligen behövlig men tyvärr är det med årets tilldelning ganska meningslöst
  vad som krävs är en spillnings inventering så vi får en bättre uppfattning om stammens storlek 400 vargar är ju knappt hälften skulle jag förmoda.

  behöver du hjälp så sänd ett mail jag har 2 timmars bilfärd

 18. Mörkret says:

  Det är ju fullständigt galet att länsstyrelserna gjort en skrivning där de baserat avskjutningstalet på en schablon, när de ju bevisligen inte har en aning om det faktiska antalet vargar. Det hade varit mer rätt att tillåta 15 per revir istället. Då hade man kunnat tömma de ordentligt och sannolikt haft ett visst övermål. Eller trodde de att någon skulle söva utsocknes vargar för att släppa inom jaktbara revir för att döda dem där istället? De tycks ha livlig fantasi på våra länsstyrelser!
  Hoppas ni nu smider medan järnet är varmt och ordnar en riktig spårning efter jakten för att få facit på vargförekomsten per revir. Baserat på vad jag läst kring jakten är schablonen för låg i samtliga fall vilket i sin tur bör kunna ge en fingervisning om att vargantalet i landet är underskattat med ca 50-100 %. Är ett normalt revir 9-12 vargar istället för de 6 vargar man trott?
  Igår försökte Naturvårdsverket via TT signalera att rovdjuren är på kraftig tillbakagång i landet. Man påstod att lodjursstammen mer eller mindre halverats sedan 2009 p.g.a. hårt jakttryck. Siffrorna var så dramatiska att jag inte tror en sekund på dem. Är det förra vinterns bristande snöförhållanden som spökar? Kommer ni att kommentera det?

 19. Gunnar Glöersen says:

  Torbjörn Eriksson, bara att vi för en gångs skull är överens. Självklart ska skabbvargar avlivas så snart som möjligt. Däremot borde det inte spela någon roll om de avräknas från tilldelningen eller inte. Ska man tömma reviret så ska man. Nu har man begränsat tilldelningen till att avse 6 vargar per revir. Men det finns fler än 6 i snitt per revir. Det kommer att betyda att det finns vargar kvar i reviren, i vissa lika många som skulle ha funnits från början. Målet var ju att tömma reviren. Även SRF som ofta säger att ensamma valpar inte ska lämnas borde stödja det. Vi kan inte skjuta alla som det ser ut nu. Åtminstone ite i Värmland som jag har bäst koll på. Örebrojägarna har jag inte pratat med.

 20. Conny Persson says:

  Stå på dig du har många bakom dig , Låt inte svinen skrämma oss.

 21. Gert says:

  All heder åt ER Alla som medverkat i jakten,detta gör att man kan skönja ljuset någonstans där borta!

 22. Torbjörn Eriksson says:

  Hot som du fått här Gunnar här får inte förekomma. Det måste alla ta avstånd ifrån
  .
  Det är mycket bra att skabbangripna vargar tas bort så fort som möjligt. Dom vargarna ska räknas av på licenstilldelningen, för det står inget om att det bara ska vara friska djur som ska räknas in i licensjakten. Det är varg som varg och ska bedömas lika. .

 23. Anders says:

  Dom som hotar vågar aldrig mer än att hota, dom behöver man aldrig frukta
  Tråkigt att dom inte lägger sitt engagemang på något positivt i samhället……

 24. jörgen bergmark says:

  Ove af Jochnick

  Givetvis måste sånt här bemötas. Ett hotbrev riktat till en stadig person som GG kanske i och för sig inte betyder så mycket för Gunnar personligen, men en person som skickar hotbrev bör tas om hand innan något värre händer.

  Därför bör personen om möjligt tas om hand av myndigheterna.

 25. Gunnar Glöersen says:

  Trond, tack och roligt att höra ifrån dig. Som du vet är jag inte så lättskrämd.

 26. Gunnar Glöersen says:

  Ove af Jochnic, meningsmotståndare är inte kräk. Folk som hotar andra anser jag däremot vara det, oavsett sida i debatten.

 27. Filuren says:

  förr kunde man kontakta sin operatör och få reda på vem det var som ringde på dolt nr, dock kostade det mellan 500-1500, vet ej om det går nu, kan ju kolla med telia eller vad du har :)

 28. Magnus Månsson says:

  Trist att se men vi som sysslar med jakt VET att den är nödvändig i alla dess former.Så länge den bedrivs seriöst och med god etik finns där inget att säga.
  Stå på dej och jag hoppas att allt löser sej.

 29. Trond Øfstaas says:

  Hei Gunnar,

  Stå på, bare ring, full støtte herfra.
  Trond
  Viltmester

 30. Cecilia says:

  Folk har på tok för mycket fritid.
  Och för mycket hat i kroppen.

  Det är ju helt onödigt och slöseri med tid.
  Det är omoget att uttrycka sig på det viset.

  Att jaga är bara ditt jobb, du har ditt jobb och rätt till dina åsikter.
  Precis som de har rätt till sina åsikter, men det handlar om att uttrycka sig på ett respektfullt vis mot sin omgivning.

  Att göra på sånt där omoget och fegt vis vinner man inget på. Man förlorar respekt och får förre som lyssnar på en.

  Oh well..
  Sorgligt att man ska hålla på sådär tycker jag bara.

 31. Ingemar nilsson says:

  Finns många som blir utbildade i terrorism här i Sverige o man bli bekymrad över vad dom kommer att ta sej till

 32. Galten says:

  Känner igen den där……Det är Conny Coma som är chef för ” All pig unit”

 33. Strömberg Gustav says:

  är det stämplat i Hallsberg kan det komma från tre platser Örebro regionen ,Värmlands regionen eller från Västerås! :)

 34. Ove af Jochnick says:

  Man borde vara klokare än att sticka huvudet i något så infekterat som vargdebatten. Men att vara lågmäld är inte riktigt min melodi så….

  Gunnar! Jag tycker på ett vis att när du kallar medmänniskor för kräk så är du nere på deras nivå själv. Eller hur?
  Jag håller långt ifrån med dessa meningsmotståndare men jag försöker att hålla någon form av respekt även för dom trots deras ibland ganska låga nivåer i vargfrågan.

  Jag tror att bästa sättet att bemöta motståndarna till jakt på varg är att helt sonika strunta i dom och deras inlägg på olika medier.
  Varje gång du kallar dom kräk och liknande så häller du bensin på brasan. Låt dom gaffla och argumentera, då tröttnar de snart.

  Du verkar ju inte bry dig så mycket om anonymitet och hotbild heller så varför alls bemöta en sån sak som detta vykortet?
  Ove af Jochnick

 35. Magnus Ivarsson says:

  Man blir bara ledsen…..
  Skickar man hotbrev går man över gränsen…
  SÄPO hittar dom och kommer att markerar deras tilltag….

 36. abc says:

  Javisst ja, klart att det är en vargaktivist som skickad detta brev och inte en av dina egna små vänner GG. :-)

  Min IP-adress är: 213.66.164.154

 37. Björn Isaksson says:

  Bedrövligt.
  Polisanmälan är helt rätt åtgärd.
  Men förolämpa inte grisarna, de som står bakom sådana hot står betydligt lägre ner på utvecklingsskalan. Grisar är intelligenta djur.

Kommentering är stängd.