Jägarbloggen

Fega vargaktivister

Hot1

Idag kom det ett brev med posten. Redan innan jag öppnade det sa jag till min jaktkompis som är på besök, ”nu fick jag årets första hotbrev”! Det har tyvärr gått så långt att jag utan att öppna vet vad det innehåller. Det är egentligen ganska skrämmande.

Hur kan jag veta det, förutom att det är vargjaktstider? Jo, kräken som hotar är inte bara fega och anonyma. De har inte heller hört talas om gemener, de använder nästa alltid bara versaler.
Kräket säger sig veta var jag bor. Grattis, det kan inte ha varit så svårt att lista ut. Jag gömmer mig vare sig bakom anonymitet eller hemliga telefonnummer.
Jag kan ha fel, kanske är hotet inte anonymt. Bilden på framsidan kanske är en selfie.

I morgon gör jag en polisanmälan. Kuvertet ser ut att vara poststämplat i Hallsberg.

Hot2

2K Shares

42 svar till Fega vargaktivister

 1. Gunnar Glöersen 2015-01-29 kl. 08:17 #

  Ingemar Hallberg, vare sig 150 eller 700 vargar kan påverka inaveln i positiv riktning, det kan bara invandring. Däremot har invandring större positiv effekt på inaveln i en mindre stam än i en stor när stammen har hög inavelsnivå. Helt enkelt för att invandrarnas gener snabbare får större genomslag.

 2. Gunnar Glöersen 2015-01-29 kl. 08:12 #

  Leif Nielsen, nej du får tycka precis vad du vill. Men argumenteringen för din ska lämnar en del övrigt att önska.

 3. leif nielsen 2015-01-28 kl. 23:47 #

  Vad är det som är absurt, att jag inte tycker som du. Att du inte kan se dina egna logiska kullerbyttor. Är det något som är absurt i det här så är det jakten

 4. Ingemar Hallberg 2015-01-28 kl. 22:39 #

  Mats S Johansson!

  Tack för reflektionen. Ja det stämmer att det var det mötet jag var på. Det var ett möte för insides beundran enligt min åsikt. Bara en sida fick komma till tals??? Demokratiskt, nej snarare ”pajkastning”. Och Mats jag är absolut inte sur på att jag inte nämns vid namn, snarare tvärtom. Jag är inte ute efter någon trofé, det överlåter jag till de som pryder sina väggar med horn och betar efter nerlagda djur eller till de som står stolt poserande bredvid döda vargar Jag tycker att det är dags att vi som är för och vi som är emot börjar närma oss och börjar sammarbeta i denna fråga. Observera att jag nämner vi både för och emot. Jag är inte Schizofren men jag tror att många intelligenta inte bara ser svart eller vitt i denna fråga! En varaktig lösning ifrågan efterlyser jag!
  Angående mitt hemnummer om det är hemligt eller ej. Det ska inte stå med i sökfunktionen men min adress och mobilnummer till mig och mina barn står med, vilket du säkert redan har kollat upp???!!!. Jag uppmanar alla som läser detta att respektera mitt privatliv och lämna mina barn utanför detta!

  Mvh!

  MVH!
  Ingemar Hallberg

  PS. Tack till moderatorn som tagit med mina synpunkter. Det är aldrig bra att det är bara en åsikt som framhävs. Det gäller vilken fråga som helst. Man måste låta diskussionerna ta höjd för att nå fram till en varaktig lösning i frågan och man måste vara beredd att kompromissa. Fast jag anser att 150 vargar är en för låg siffra. Med den siffran blir inavelsproblematiken för stor. Det kommer att sluta med mer onaturligt beteende och ett brett stöd för att utrota arten. Kan inte vi i Sverige ha varg, säger vi också nej till Tiger, Lejon, Flodhästar, Krokodiler, ja vilka arter ställer inte till med besvär. DS.

 5. Lars-Johan Kroonder 2015-01-28 kl. 22:05 #

  För att tillföra debatten lite mer absurditet: Jag tror inte någon varg i landet ännu blivit lagförd för jaktbrott ännu.
  Jaga utan att löst jaktkort, utan jakträtt där den jagar och vid otillåten tid på året.
  Något för en miljöåklagare att ta tag i…

 6. Gunnar Glöersen 2015-01-28 kl. 19:19 #

  Leif Nielsen, jag publicerar ditt svar enbart för att andra ska förstå hur absurd vargdebatten kan bli.

 7. leif nielsen 2015-01-28 kl. 18:52 #

  Gunnar G.
  Vem har sagt att man måste jaga då? Död är en förutsättning för liv? är det okay att skjuta en människa som mördat någon och kalla det för skyddsjakt då? Det måste ju vara logiken i ert synsätt om vargen är så eländigt farlig. Vad jag vet så har inte vargen dödat någon människa på över 100 år, kolla upp hur många mord det begåtts under samma tid.ditt man väl införa arkebusering istället för fängelse

 8. Fredrik Andersson 2015-01-28 kl. 17:11 #

  Gunnar Glöersen.
  Är det ett hängbukssvin som finns på kortet du fick?
  Om det här är ett hot eller ett skämt är svårt att avgöra.
  Tror du att du får säkerhetsvakter?

 9. Gunnar Glöersen 2015-01-28 kl. 16:00 #

  Torbjörn Eriksson, det måste dock kunna uppstå nytt liv som ersättnig för det som dött. I de områden vi jagat finns snart inget vilt. Begränsar man bytesdjuren måste man också begränsa rovdjuren.

 10. Mats S Johansson 2015-01-28 kl. 15:18 #

  Ingemar Hallberg.

  Om det var det här mötet som du var på så borde du inte klaga. http://www3.centerpartiet.se/Person/torbjorn-ahlin/dates/2012/11/lite-om-det-har-med-biologisk-mangfald/
  Om din beskrivning av vilka som var inbjudna är riktig så är det väl stor chans att den enda som refereras från möte är just du. Är du sur på att du inte nämns vid namn?

  Hot ska och får aldrig förekomma. Jag tar för givet att du anmält de hot du utsatt för men är verkligen det där med hemlig telefon helt sant….?

 11. Torbjörn Eriksson 2015-01-28 kl. 15:05 #

  Helt riktigt Glöersen. Död är förutsättning för liv. Därför är vargen så viktig för allt i naturen.

 12. Gunnar Glöersen 2015-01-28 kl. 14:41 #

  Leif Nielsen, vem har sagt att man behöver vara modig för att jaga. Vad vill du ha sagt med din kommentar? Att vi borde brotta ner älgar och vargar med händerna eller kanske jaga med spjut? För det jagade djuret är nog en kula från ett väl inskjutet vapen med kikarsikte det minst smärtsamma sättet att dö på. Fegt är det inte heller, död är förutsättning för liv!