Jo, man kunde bevisligen bli dummare…

Gunnar undrade i förra veckan hur dum man kan bli. Svaret fick vi i helgen. Nästan obeskrivligt dum faktiskt. Man släppte alltså tre ”vargliknande” hundar för att ”försvåra” skyddsjakten på Kynnavargen. Otroligt finurligt. Särskilt som det springer runt tusentals jämthundar och laikor i Småland redan innan…

Problemet här är att det är olagligt att släppa hundar som inte jagar lösa i skog och mark. Polisen visste bevisligen om att man planerade denna aktion. Bevisningen är fixad eftersom de själva redan erkänt, i radio. Såg vi någon insats? Näe. Givetvis inte. För dylika tilltag är inte prioriterade. Men en påkörd varg söker man med helikopter och när det är tal om illegal jakt på rovdjur spars det inte på miljonerna.

Finns det någon sund människa som tycker det här är en väl fungerande rättsstat med en rovdjursförvaltning värd namnet?

12 Kommentarer
 1. Peter S. says:

  Lilla Henrik L.

  Nu var det inte döds fallen som sådant ”Lilla” Henrik L. som jag kommenterade Maria-Jägare och Hundägare. Utan henns ”Syn” på saknad för förståellse för dem som bor och har vargen runt sin husknut och har ”samma intressen” som hon tror sig skriva! Men som inte kan eller vågar släppa sin/na hundar i egen skog och mark (ingen annans mark som Maria gör!)
  Sedan så håller inte din tes i farlighet i procen (%), där är vargens dödlighet mot hundar flera 1000% större en de övriga exemplen som du nämner och alla vargkramare alltid vill framhäva i att jakt med löshund är en risk som bara skall finnas eller skall förbjudas eller minskas!

  2010 dödades/skadades 16hundar av ca. 250st vargar.
  2010 2010 skottskadedess 12 hundar av ca. 300000st jägare.
  2010 skasdade/dödades 93 hundar av ca. 200000st vildsvin.
  2010 skasdade/dödades 34 hundar av kanske ca. 1 miljon vilda djur.
  2010 skadade/dödade 700 i TRAFIKEN. av ca. 4,5 miljoner bilar.

  Så sett till farligheten och chansen att hunden blir dödad av varg är flera 1000% större av den vargstam som vi har idag, än övriga faror som dödar hundar i Sverige!!!

  Så ska skaffa dig ett perspektiv som är lite mer korrekt!!!! Innan du ger samma klyschor som alla jakthatare har!!!

 2. Henrik L says:

  Lilla Peter S.

  2010 dödades/skadades 16 hundar av Varg
  2010 skottskadedess 12 hundar
  2010 skasdade/dödades 93 hundar av Vildsvin (bekräftade fall)
  2010 skasdade/dödades 34 hundar av Vilda djur (där ingår även vildsvin)
  2010 skadade/dödade 700 i TRAFIKEN.
  Siffrorna kommer från Agria.

  Så ska skaffa dig ett perspektiv som är lite mer korrekt, och ja jag har husdjur med och det är hemskt när det händer dom något.

 3. Peter S. says:

  Maria-Jägare och hundägare.?

  Bra, då kanske du förstår att stora delar av detta land inte går att släppa hundar lösa som du ”fortfarande” kan göra! Vad har du för rätt att få göra detta bara för att rovdjuren tex vargen inte finns i dina skogar! Då hade du fått lägga ner dina intessen ”din jakt och hundägar hobby” som för så många andra fått göra som har blivit påtvingad varg i skogarna som de bor runt!! Har du ingen empati för dessa jägare som blivit drabbade och inte bor som du gör, så undrar jag om du utger dig att vara den du är när de vanliga flosklerna kommer om vådaskjutna hundar och trafikdödade hundar kontra vargdödad hundar??

 4. Daniel Ligné says:

  Maria: Av ren nyfikenhet, vilken paragraf stöder du dig på om du tar dig rätten att släppa lös hund på annans mark under förbudstiden, eller annars för den delen?

 5. Maria - jägare och hundägare says:

  Precis lika oansvarigt mot hunden som att släppa den lös i område med varg eller nära en större väg för att jaga. Hur många hundar skadas eller dör inte varje år av vådaskott eller trafiken? Skulle aldrig släppa min hund lös för exempelvis rapport- eller sök om jag vet att jakt pågår i området även om det är min fulla rätt att ha hunden lös för träning, t.o.m. under förbudstiden. Det är alltså inte bara jakthundar som får vistas lösa i skog och mark.
  Så länge vissa ”varghatare” använder sig av odemokratiska metoder kommer vissa ”vargkramare” göra likadant.

 6. Mikael Dahllöf says:

  Finns det någon sund människa som tycker det här är en väl fungerande rättsstat med en rovdjursförvaltning värd namnet?

  Nej, och på denna punkt verkar ju vi ”vargkramare” och ni ”varghatare” vara överens ;0)

 7. Daniel Ligné says:

  Tommy: Givetvis är denna varg ett utmärkt exempel på den dolda agendan från de styrande. Man kan dock aldrig klandra de lokala jägarna för att de vill få bort vargen. Jag hade också tagit den chansen om vargen funnits på mina marker. Det är därför Jägareförbundet inte organiserar skyddsjakt längre men heller inte fördömer de som deltar.

 8. Tommy Olsson says:

  Daniel jag förstår inte varför seriösa jägare ens gitter bry sig om kynna Vargen den är ju den bästa Varg vi kan ha den ställer till ett helvete och alla till ochmed Nvv vill bli av med den
  Nej ju fler sådana vargar vi får så långt Söderut som möjligt dessto bätre det kommer att skynda på en bätre Rovdjurs politik

 9. Sture Sjöstedt says:

  Om naturvårdsverket och dess beslutsfattare Håkan Sand , som har Kynnavargens GPS-signaler , själva avlivade Kynna vargen skulle Jägareförbundet slippa utsätta sig för vargvännernas ilska. Har inte Daniel L och Gunnar G tänkt på det ?

 10. Mikael Lindberg says:

  Dubbel moral så det heter duga!
  Om man gör en sådan här grej så. Antingen så litar man på jägarna. Eller också så skiter man i sina hundar.

 11. Fjollträsk says:

  Alltså – skall man skratta eller gråta? När satsar staten på informationscenter om djur och natur, samt grundläggande lagstiftning kring denna, ex allemansrättens omfattning, i våra större städer?

  Förresten Gunnar, allemansrätten har ju varit på tapeten och skall utredas/utreds beträffande främst s k kommersiell allemansrätt. Hur är SJF inblandade, kommer man att agera på något sätt?

Kommentering är stängd.