Man lär sig något nytt varje dag

Tillbringade helgen i arbete med en jaktledarutbildning i Luleå. Alltid trevligt, men man laddar ur rätt rejält av att hålla en två-dagarsutbildning på egen hand med teori, skytte och dessutom se till så att kaffepannan är fylld! Tänkte stöka undan lite på kontoret inför midsommar eftersom jag kommer att tillbringa de närmaste dagarna nere på Öster-Malma med verksamhetsplanering för 2010 och förbundsstyrelsemöte.

Kunde inte låta bli att förvånas lite över en notis i dagens radionyheter. Hitchkocks ”fåglarna” har blivit verklighet, mördarkorpar slår till. Uppenbarligen har ett antal korpar slagit några kalvar söderöver. Oroväckande och hemskt, eller bara en del av naturens gång? Ja, tydligen har en fågelforskare (som jag inte kommer ihåg namnet på vilket kanske är tur för honom) sagt att det troligen är de gula öronmärkena som har triggat korparna att attackera de stackars kalvarna. Att ”vanligt folk” kanske tycker att det är ett skräckfilmsscenario att korpar dödar djur kan jag möjligen acceptera, men att någon som kallar sig fågelforskare säger det gör mig bekymrad! Att korpar slår renkalvar är definitivt inget nytt och den skyddsjakt på korp som är tillåten året runt i renens kalvningsland och i områden med fåruppfödning beror knappast på att de bara äter redan döda djur, eller!?!? Nä, om man vill bli förknippad med någon form av titel anser jag nog att man måste vara lite mer verklighetsförankrad och inse att korpen är en rovfågel som tar både fåglar och däggdjur. Så ”nyheten” kan knappast vara att vi plötsligt har fått muterade aggresiva mördarkorpar i markerna utan kanske bara att några personer till har insett hur korparna skaffar sin mat!

1 svara
  1. Kjell says:

    Min farfar hatade korpen över allt annat. Man börjar att förstå det nu när det inte finns en enda harunge i skogen. Man skall inte skylla allt på räven.

Kommentering är stängd.