Fiske, nästan lika roligt som jakt!

 

Det är skärtorsdag och isen bär inte längre på sjön nedanför huset. Men de lovar en minusgrad i natt. Så med isdubbar och flytväst skall det nog gå att få några gäddor och nån gös tidigt i morgon! Lite risker får man ta.

Om inte det fungerar blir det slomning istället i morgon kväll. Slom (nors) är värmlands landskapsfisk. De kommer upp i mängder i Klarälven så här års för att leka. Med stora håvar får man allt man behöver för årets slommiddag. Slommen luktar gurka och smakar gott! Jag brukar ta upp en 60 liters back med slom. Det vi inte äter själva, torkar jag till hundarna. De älskar torkad slom. Perfekt att ha med på jaktturer, eftersom de inte väger just något.

Slom

1 svara
  1. eug says:

    hej jag vill fråga : Hur, när o var fiskar man den fisk
    tack för svaren 2010-04-14

Kommentering är stängd.