Vargmanifestation i Karlstad

Landshövding Eva Eriksson tar emot varguppropet

Jag kom just hem från Jägareförbundet Värmlands vargmanifestation på torget i Karlstad. Tänka att 500-600 människor är beredda att åka till torget en måndagkväll för att manifestera sitt missnöje med dagens obefintliga rovdjurspolitik. Flera hade åkt 25 mil!

Lennart Johannesson, som förtjänar stor eloge för att han ordnat det mesta kring manifestationen, inledde med att berätta om situationen i Värmland. Därefter talade Dag Rogen LRF och Göran Gunnarsson Jägareförbundet Örebro, följt av mitt eget inlägg. Vi följdes av landshövding Eva Eriksson som även hon redogjorde för den frustration hon och länsstyrelsen känner inför bristen på regional förvaltning. Landshövdingen underströk också att hon förstår landsbygdens frustration över en ökande vargstam. Landshövdingen vill minska antalet revir i Värmland och samtidigt ge utrymme för de ”genetiskt friskare” vargarna. Efter landshövdingens anförande överlämnade Lennart Johannesson ”varguppropet” med ca 7300 ”riktiga” namnunderskrifter till henne, symboliskt ihopknutet med ett tomt hundkoppel. De skall sedan lämnas av Eva Eriksson till miljöministern.

Vargsituationen måste förändras, det är inte rimligt att några län skall bära hela landets vargstam på sina axlar. Nu är det upp till regeringen att visa handlingskraft. Vi accepterar inte EU spöket som argument för att förhindra vargjakt i vinter. Problemet finns i Sverige, inte primärt i Bryssel!

 

 

13 Kommentarer
 1. Olle Meurling says:

  För 25 år sedan fick jag en hellång stor vargpäls som jag bara använder när jag klär mig till tomte. Samt som kul grej när folk som ej förstår naturens balans skall mötas.
  Nu använder jag den ej men kanske det skulle passat att ha den på sig vid dessa typer av möten men det finns kanske ej någon som vågar.
  Jag vet att jag ej får sälja den men jag och pälsen bor nu utanför EU..

  Finns det någon som vill låna den inför kommande möten..

  Olle

 2. Bertil says:

  Anmärkningsvärt att Torbjörn Eriksson, som sitter på Miljöpartiets mandat i Örebro läns Viltförvaltningsdelegation, kan uttrycka sig på det viset han hela tiden gör utan åtgärd från varken Landshövdingen eller hans eget parti. Det säger mer om Miljöpartiet och Landshövdingen än om stackars Torbjörn…. Oerhört märkligt att detta får fortgå då viltdelegationens enda uppgift är att verkställa Sveriges riksdags fattade beslut, inte motverka dem. Inte konstigt att besluten från delegationen blir som de blir…..

 3. Tommy Olsson says:

  Gunnar visst är jag en jävla gnällspik men naturligt vis skriver jag hellre om sådant som jag tycker är bra
  Mina komentarer kommer från hjärtat oavsett om det är gnäll eller lovord
  Manifestationen är ett steg i rätt riktning anser jag
  lek med tanken att jägare och Lrf medlemmar i halland Skåne Ja från hela landet kunde gå ihop med liknande Manifestationer som stöd för sina medlemsbröder och systrar i varg länen
  Då skulle det bli ett massivt tryck på regeringen och Nvv
  Fortsätter ni i den här stilen så är det solklart att jag löser medlemsavgiften

 4. Björn Isaksson says:

  Kära vänner, bry er inte om Torbjörn.
  Han lägger bara in ett provocerande inlägg per tråd, som regel utan verklighetsförankring, han bemöter aldrig motargumenten.
  Glöm honom, han förtjänar inte er energi.

 5. Gunnar Glöersen says:

  Tommy Olsson, det gläder mig att vi för en gångs skulle gör något rätt även i dina ögon! Du skriver t o m vi!! Kul, lös medlemsavgiften i SJFom du inte redan gjort det. :)

 6. Tommy Olsson says:

  Stå på Gunnar fler manifestationer och fler namnunderskrifter Daniels senaste inlägg ut i pressen och Tv kör så det ryker för det är vad som behövs Daniels senaste är magnifikt
  och det är nu vi kan få ner dom på den nivå där dom hör hemma
  ( så långt ner i skiten dom kan komma)
  Vi är både starkare o flera till antalet besitter mer kunskap och är betydligt mer erfarna av jakt och förvaltning dessutom är vi ödmjuka mot vår omgivnig och har förmågan att känna Empati
  vilket våra motståndare är helt i avsaknad av

 7. Gunnar Glöersen says:

  Calle Seleborg, det är trist att de inte ens kan erkänna en så enkel sak som att det var 500-600 personer på Karlstad torg. Men de gör allt för att förringa vargesn problem, misskreditera dem som berörs och motarbeta sund miljövänlig livsstil till förmån för idiotiska djurrättsprinciper.

 8. Calle Seleborg says:

  Nordulv kunde inte räkna till mer än 80. Inte undra på att de inte fattar vad vargen kostar Sverige.

 9. Gunnar Glöersen says:

  Torbjörn Eriksson, din informatör ljuger om antalet. Alla som stod uppe på podiet var eniga om att 500-600 personer deltog. Men sanning är knappast SRFs adelsmärke. Det fanns professionella ”räknare” på plats som kan styrka antalet. Dessutom var en ur er egen ledning på plats! 500-600 en måndagkväll i snöyra är en bra uppslutning, något som du och SRF bara kan drömma om!

 10. per spånberg says:

  Tack Gunnar för ditt ihärdiga arbete….
  Hoppas på stora säckar medgång i vargfrågan snart…

 11. Torbjörn Eriksson says:

  Det var folk där som räknade hur många som var där, knappt 300 hundra personer. Manifestationen var över på 35 till 40 minuter.Med tanke på att det är org. som är flera hundra tusen medlemmar och plus LRF så var det en mycket dålig uppslutning. Vargen kan känna sig trygg. Jag ser ljust på framtiden för vargen.

 12. Tommy Olsson says:

  Hallo Gunnar manifestationen i Karlstad var en bra sak och kan ni förmå andra län att göra samma sak så skulle det få än mer kraft
  Vår möjlighet att jaga med löshund hänger på en tråd och vi gör väldigt dumt i att tro att detta inte vinner gehör hos Nvv och regering Dom har kört över oss förut och lär göra det igen om vi inte möter olle i gind

 13. MartinJ1 says:

  Du ska ha eloge för att du inte ger upp Gunnar. Själv tror jag dock att valet av den finska vägen redan är gjord och att vi kommer få samma utveckling i Sverige så att frågan är bara var gränsen går innan det blir krasch. Vilka vi kan tacka för det vet vi ju redan.

  Kanske dålig jämförelse men är det inte ett exempel på populationstillväxt när en ny art introduceras. Först växer populationen så det knakar tills de rovdjur som kan tänkas jaga den förstår hur de skall gå till väga. Och eftersom det finns gott om dom så blir predationen hög och därför mer eller mindre kraschar populationen.

Kommentering är stängd.