Djurens rätt luras som vanligt…

Läste i DN i morse att Djurens Rätts verksamhetschef, Roger Pettersson, utgjöt sig över att det svenska viltet saknar skydd i djurskyddslagstiftningen. Ett av Rogers favvoargument när han vill känga till den svenska jakten… Jag hörde honom säga det redan 2005 och har sedan dess bemött det minst 10 gånger offentligt. Trots detta är Roger, eller FDR, inte intresserade av att ge sina medlemmar, DN´s läsare eller allmänheten en riktig bild.

Sanningen är givetvis den att viltet i Sverige har ett fullgott skydd på alla upptänkliga plan i vår jaktlagstiftning och till exempel i Naturvårdsverkets föreskrifter och allmänna råd. Eftersom ingen äger viltet i Sverige, innan det är dött, så skulle en tillämpning av djurskyddslagstiftningen bli lite smålustig. Vem ska betala veterinärräkningen på den halta haren och vem ska hållas ansvarig för att ekorren svälter eller björnen har lite ont om myror och vatten?

Givetvis vet Roger och FDR hur det ligger till i verkligheten men man är inte intresserade av att vara ärliga eller debattera i sak. Det är i sig ett gott betyg åt den svenska jakten och viltvården. När motståndaren behöver ta till rena lögner och medvetet missleda allmänheten för att få till något så har vi onekligen skött oss och det vilda rätt bra…

4 Kommentarer
  1. seww says:

    Mycket bra skrivet. Jag har aldrig lyckats luska ut vem som tar sig rätten över djuren. Varför skulle denna ”fina” organisation vara bättre eller mer än nån annan? Sen, vem f-n vet vad djuren vill/tycker om allt och inget på jorden? Enda de bryr sig om är mat och produktion sas.

    Vi har det för bra i Sverige. Folk har så mycket fritid att de börjar kolla vad andra sysslar med och vissa vill göra allt för att få majoriteten på deras sida.

  2. Jens Högsander says:

    Även om inte allmänheten eller ”folk i allmänhet” läser här så är det ändå ett kanonbra sätt att bilda opinion och ”ena leden” när vi (som så många gånger) ska behäva fösvara oss, argumentera för vår sak och stå upp för oss själva, vårat kollektiv och vår organisation. Jag tror ett av problemen med att nå fram med budskapen är att många av oss inte agerar annat än på eget initiativ och för egen, kortsiktig vinning, och kunde vi bara samla krafterna och vara mer unisona i våra framföranden så skulle vi ha lättare att ”trycka till” de som angriper oss med lögner, påståenden, anklaganden och rent nonsens!!!

  3. Daniel Ligné says:

    Nu tror jag det kan bli lite svårt att få kräva att skriva i DN och vis av erfarenhet vet jag att det inte alltid är lätt att få utrymme i Rikspressen när man vill dementera något smaskigt… Jag tror dock att vår lilla blogg kan göra en del skillnad. Att dömma av mail, telefonsamtal och kommentarer ute i verkligheten så läser rätt många vad som skrivs här. Nu är kommentarerna inte alltid positiva men en kommentar är i alla fall en reaktion och de behövs…

  4. anonym says:

    vilka läser det du skrivit här? inte allmänheten i varje fall, se till att kräva att få skriva detsamma i DN istället där gör dessa kommentarer mer nytta.

Kommentering är stängd.