Sluta hata! Argumentera med fakta!

, ,

Djurrättsaktivister och jaktsabotörer anfaller hänsynslöst enskilda jägare både på nätet och under praktisk jakt med hat och lagvidriga metoder. Det är förkastligt.
Men nu har debatten på sina ställen ballat ur fullständigt från båda håll.

Ingen vinner på att debatten skenar iväg i ett stort känslokaos baserat på hat. Foto: Madeleine Lewander

Vissa jaktförespråkare går ut i debatten och beter sig på ett sätt som är oacceptabelt. Hatet flödar åt båda håll och på sina ställen har alla sidor tappat greppet fullständigt.
Till alla er som låter saklösa hatkänslor och personangrepp mot jaktsabotörerna fullständigt ta över: SLUTA!!! Ni förstör för alla oss andra jägare! Det är inte okej att bete sig som ni gör!
När ni tungt faller ner på samma bottenlåga nivå som jaktsabotörerna och enbart låter svarta känslor styra gör ni alla jägare en otjänst. Hat hjälper ingen av oss!
Den som hatar vinner inget.
Så balla inte ur!!
Vi jägare måste hålla debatten saklig. Vi är de enda som gör det. Vi har fakta och vi har rätten! Vi står för jakten och är stolta! Vi har varandra, vår natur, vårt fantastiska intresse och naturligtvis våra underbara familjemedlemmar och bästa  jaktkompisar, alltså våra hundar, med oss hela vägen.
Jakten behövs! Det måste vi visa med fakta. Det är klart att det finns känslor med i bilden men låt dem inte ta över!

Mahatma Gandhi, förespråkare för ickevåldsprincipen sa:
“Öga för öga” gör hela världen blind.
Låt oss inte falla i den fällan utan  förbli dem vi är, laglydiga, naturälskande människor som älskar och värnar vilt och natur. Och argumenterar med fakta, sakligt och kontrollerat.

2 Kommentarer
 1. Anders Åberg says:

  Ja hatet är ju trendigt så kanske inte så konstigt att det visar sitt fula tryne även i jaktfrågor.
  Till stor del har det nog sitt ursprung i vargdebatten och den snudd på löjliga polarisering den har medfört. Många kramare hatar jägare och en del jägare hatar tillbaka. Mitt i detta skrattretande sandlådepartaj så står SJF nästan ensamt om att försöka föra en sansad politik.
  JRF med sin nollvision bidrar mest till att öka polariseringen. Nu har dom stängt av kommentarsfältet på sin hemsida, antagligen tycker även dom att det börjar bli lite jobbigt med alla grundlösa överdrifter som flödar in.
  Jag är inte jägare själv, men om denna fråga någonsin skall få en rimlig lösning så måste nog SJF spela första fiolen och jag kan inte annat än stödja er efter förmåga, vilket dock inte innebär så mycket mer än olika blogginlägg och samtal med människor jag möter. Om jag ändå skall försöka mig på en lägesbedömning utifrån det jag ser och hör så tror jag nog att SJF har ett mycket brett stöd bland svenska folket i vargfrågan och antagligen också i synen på jakt rent allmänt.
  Kanske känner jakthatarna också av detta och blir ännu mer desperata och ännu mer hatiska, men om min lägesbedömning är riktig så kanske det t.om. går att tolka som ett gott tecken.

 2. Ebba Henning Planck says:

  Ja, håller helt med. When they go low, we go high – viktigt att inte låta sig svepas med! Fakta, förnuft och demokratiska beslut vinner i längden, men det kräver rejäl dos av envishet och ett stort mått av sans.

Kommentering är stängd.