Aktivister skrämmer stövartik – way to go puckon!

, ,

Stövartiken Axa skräms från vetttet av ett gäng djurrättsaktivister med ”mistlurar” som omringar henne i skogen under Räv-SM. Hon avbryter sitt drev och springer skräckslagen tillbaka till sin husse. Way to go, puckon!

schillerstovare_bl

Att sabotera en laglig verksamhet som jaktprov underminerar hela vårt rättssamhälle. Foto: Pixabay

Uppståndelsen kring försäkringsbolaget Agrias stopp av sponsringen av Räv-SM har nu alltså fått den eländiga konsekvensen att några mindre intelligenta personer tagit sig rätten att sabotera själva arrangemanget. Det går att följa det hela här.
Gör man så har man inte fattat någonting. De här sabotörerna är ett hot mot allt det vi kallar demokrati.
Det är inte genom sabotage vi försöker ändra lagar i det här landet!
Det är däremot genom sabotage vi urholkar hela vårt rättssamhälle och skrämmer människor till tystnad och underkastelse.

Att anse att den egna åsikten står över alla andras, att köra över demokratiskt fattade beslut är så fundamentalt fel. Så kan vi inte leva, då slutar samhället att fungera, det borde sabotörskrällena fatta utan att ens tänka efter!

Utdrag ur liverapporteringen från Räv-SM på lördagen. Axa återvände skräckslagen till sin husse.

Utdrag ur liverapporteringen från Räv-SM på lördagen. Axa återvände skräckslagen till sin husse.

Det här handlar om lagbrytare med en fullständigt snedvriden inställning till vad som är rätt eller fel. De går att likställa med vilken inbrottstjuv, rånare eller rattfyllerist som helst.
Alla vettiga människor, oavsett inställning till rävjakt, måste ta avstånd från detta!
De angriper inte bara en enskild aktivitet, de angriper oss alla, varenda en i det här landet som tror på demokrati och inte diktatur.

Börjar alla ta lagen i egna händer är vi riktigt illa ute. Då faller samhället samman.

Att anse sig själv stå över alla andra, över demokratiskt fattade beslut är samma sak som att sparka demokratin i arslet.
Det här kallas ekofascism och totalitarism. Googla på orden, resultaten är inte upplyftande men stämmer fullständigt in på det som händer på Gotland i detta nu.

Bortsett från de saboterande dumskallarna i denna fråga funderar jag också över detta att ta ansvar för sina åsikter.
Har jag ett ansvar att ta reda på hur saker och ting egentligen förhåller sig innan jag börjar trumpeta ut slagord? Eller är ansvaret någon annans?
Är det jägarnas fel att kreti och pleti inte har en aning om hur exempelvis stövarjakten efter räv och Räv-SM går till när de som ogillar detta trumpetar ut sina åsikter med stora utropstecken?
Eller är det den som håller i åsiktstrumpeten som har ansvaret?

Svaret är självklart. Att skaffa sig kunskap och bakomliggande fakta innan man börjar sprida åsikter som riskerar att skada andra måste naturligtvis vara varje människas ansvar.
Det som nu skett i Räv-SM-frågan är också ytterligare ett av tusentals gyllene exempel på hur storstadsnormen tvingas på landsbygden. Fullständigt och skoningslöst. Oavsett hänsyn till rätt eller fel.

Idag verkar åsikt väga tyngre än fakta. Bara det är nedstämmande. Många som redan har sin åsikt klar skiter i fakta, för börjar de blanda in fakta kan de kanske inte tycka som de gjort tidigare. De måste lämna sin trygga likasinnade och  ryggdunkande grupptillhörighet.
Faktaresistens är dessutom hyckleriets moder.
För hur tänker en människa som kallar jakten djurplågeri och samtidigt gärna tuggar dansk fläskkotlett inköpt vakuumförpackad i affären? Eller petar i katten geleiga köttbollar från nyöppnade burken? Eller som, ve och fasa, tvingar i sin katt eller hund veganmat?
Ingenstans, inte i ett enda inlägg som jag läser i sociala medier, har någon av dessa rävjaktshatare visat att de förstått vad Räv-SM eller rävjakt i Sverige innebär.
Fakta saknas. Det är bara ett enda stort känslobajsande.
Ingen, inte en enda kotte, motiverar sitt ställningstagande med något annat än känslor baserat på faktaresistent djurrättspropaganda.

Djurplågeri! Djurrättsorganisationerna kastade ut sina agnade krokar. Och de som inte har en aning om vad jakt är svalde allt i en enda tugga.
Informationen bakom kan vi hantera, vi kan alla bli bättre på att ta till oss fakta och att själva informera.

Men det som nu händer, när våra grundläggande demokratiska rättigheter, det som vi är uppväxta med och som sitter i ryggraden, en förutsättning för ett fungerande samhälle, när allt detta sätts ur spel då måste alla protestera.
Annars är vi, oavsett inställning till jakt, riktigt illa ute.

11 Kommentarer
 1. Madeleine Lewander says:

  Hej Nicklas!
  Härligt med väl utfört arrangemang! Och bra att ni höll er coola!
  Förbundet var i alla fall med på en del av arrangemanget och stödde det hela ekonomiskt.

 2. Joakim Menghini says:

  Jag har många vänner som är jägare, men jag är inte förtjust i nöjesjakt alls. Det är ok att jaga OM man äter det man fäller…men nöjesjakt..nono. Vi är jägare i generna, men för föda….inte för nöje. Men dessa så kallade ”djurrättsaktivister”, va fan är fel i huvudet på dem ? Är det ok att stressa och skrämma ett djur men inte ett annat??? Jävla clowner som förtjänar att skrämmas och stressas själva, jag anmäler mig frivilligt att utföra det.

 3. Nicklas Olofsson says:

  Väl skrivet, på plats under SM:et så verkade det som att aktivisterna fort gick från rädda räv till att försöka få till en angripande handling från oss jägare som var på plats vilket misslyckades. Kan dock sakna att Jägarförbundet aktivt stödde en fantastiskt arrangemang fr den lokala stövarklubben, jobbet som lagts ned är imponerande.

 4. Danette Hvalø says:

  Men hur kan dom tro att dom är djurskyddare när dom skrämmer livet ut av en hund. Är den inte värdig deras skydd den stackars hunden. Det är det sjuka med ”aktivisterna”, det är bara några djur som är värdiga deras ”skydd”. Dom andra kan varsågo plågas hur mycket som helst…

 5. Tommy Olsson says:

  Så gott som alla jägare tar avstånd mot tjuvjakt folk som inte följer lagen är inte välkomna i något jaktlag
  Att det finns avarter i jägar kåren är klart men vi som sköter oss
  ser till att dom inte kommer med i nått jaktlag med självrespekt
  Tyvärr kan man inte säga samma om djurrätts organisationerna
  ej heller om kramar organisationerna för rov djur
  där handlar det om medlemmar oavsett hur dom beter sig

  Raggaterna som saboterar räv SM beter sig som svin man agerar olagligt o lever med säkerhet så även övrig tid i det dagliga livet

 6. Madeleine Lewander says:

  Nej, Karin, du är inte per automatik ett känslobajsande pucko.

  Jägarkåren motsätter sig allt vad olaglig jakt heter. Olaglig jakt förstör en korrekt viltförvaltning. Den som dömts för jaktbrott har rätt svårt att ingå i ”jägarkåren” eftersom vapenlicens och alla vapen konfiskeras. Det är dessutom polisen och vårt rättsväsende som hanterar brott i Sverige, inte ideella föreningar.

  Vad nu det har med ämnet ovan att göra som handlar om jaktsabotage.

 7. Karin boström says:

  Jag bor mkt nära det många glesbygdsbor kallar fjollträsk aka Stockholm. Är jag enligt dej automatiskt ett känslobajsande pucko då ?
  Har jag ett existensberättigande i dina ögon?
  Beträffande att följa demokratiska beslut så vore det föredömligt om jägarkåren uteslöt dem som olagligt skjuter varg eller annat vilt.

 8. Elisabeth says:

  Spot on! Tyvärr ser hela samhället ut så här nu för tiden. Vare sig det gäller jakt, jordbruk, skogsbruk eller för den delen räddningstjänstens arbete. Tragiskt att de inte kan respektera andra människor och faktiskt följa de svenska lagarna.

 9. Leif Johansson says:

  Jag har kommenterat dessa terroristers beteenden tidigare och… ja… jag hade gärna tagit en debatt med dessa dagishjärntvättade infantila avvarter till medborgare…och ja… jag hade gärna tagit en debatt med de personer som har ”uppfostrat/”utbildad” dessa stackars virrhjärnor. Sverige är i en utförsbacke!

  Leif Johansson, Göteborg

Kommentering är stängd.