Mats, förklara för min dotter varför det är dags att skjuta mamma

, ,

Först och främst handlar det om SVT Nyheter som skuttar fram hand i hand med Djurens Rätt i ett dåligt reportage som verkar vara skrivet i syfte att skada jägarna och jakten. Artikeln saknar såväl objektivt tänkande som källkritik. Det blir larvigt och pinsamt. Och det är dit mina public service-pengar går.

barn_72

Signaturen Mats tycker att det är dags att skjuta en jägare. Jag är jägare. Och jag har tre barn. Foto: Madeleine Lewander

 

Sanningen, för den som är intresserad, är att de flesta jägare bedriver viltvård i form av predatorjakt. Det kan handla om att begränsa vanliga rovdjur som rödräv för att gynna hotade och rödlistade arter som fjällräv, rapphöna och brushanar, eller för att gynna jaktbara arter som rådjur.
Jakt på invasiva (främmande) arter som mink och mårdhund är också predatorkontroll. Mårdhund som vi måste försöka hålla borta från vårt land eftersom den kan föra med sig sjukdomar som rabies.
Det är vad bland annat några kretsar i norr försöker jobba för.
I den offentliga naturvården kan skälen också vara rent sanitära.
Och jaktetiken är alltid viktigast! Svenska jägare står upp för jaktetiken!
Hur jaktvårdskretsen gör för att skapa intresse för dessa jaktformer kan variera. SVT Nyheters reporter tar i så att han nästan spricker när han kallar detta en ”ny trend” och jämför med något annat som händer i USA. Belägg saknas.
Han beskriver också det hela som något som ”blir vanligare”. Belägg saknas. Vi jägare upplever att det är precis tvärtom, något som minskar i omfattning.

Korkat innehåll har en fantastisk förmåga att spridas på nätet och som ett brev på posten började också hatmailen dyka upp igår.
Signaturen Jan-Erik mår exempelvis illa och tycker att vi jägare ska bli ”medlemmar i IS så att vi får skjuta av oss ordentligt.” Att vi ”mördar”.

Signaturen Mats tycker inte att jägare behövs. (Eftersom jag är lite rädd om Mats och Jan-Erik lämnar jag inte ut några efternamn.)
Det får mig osökt att tänka på alla jägare som ”städar upp” efter Mats och Jan-Erik och så många miljoner andra på soptippen. Jag har själv jagat på flera ”storstadstippar”. Jag har vadat i all skit som Mats, Jan-Erik och miljoner andra människor kastat. Vi är många jägare som skjuter råttor och fågel bland tömda bajamajor, balanserande på flera hundra kvadratmeter stora gungande, ruttnande matberg.
Ni, Mats och Jan-Erik, ser inte det. Men inbilla er inte att allt sköter sig själv för att ni inte har koll.

Mats tycker också att ”det är dags att skjuta en jägare”.
Eftersom Mats ger oss en sådan allvarlig uppmaning måste han ha tänkt igenom det hela ordentligt. Därför skulle jag vilja be honom utveckla en del saker härvidlag.
Jag är ju jägare så Mats tycker uppenbarligen att jag ska skjutas. Mats, då undrar jag, är det bäst att skjuta mig i huvudet? Jag dör förmodligen snabbare med ett skott i huvudet men det kan bli lite kladdigt för min familj att ta reda på sen.
Vad tycker du? Har du några tips?
Kan du också försöka förklara för mina tre barn varför det är dags att skjuta mig? Det vore toppen. Du vet säkert hur du ska lägga upp det hela och förklara för min yngsta åttaåriga dotter varför det är dags att skjuta mamma för att hon är jägare.
Det är förstås möjligt att hon även blir utan pappa eftersom han också jagar. Visst är det så Mats, att då måste väl han också dö?
För det var ju så du skrev, Mats!

35 Kommentarer
 1. Anders says:

  Till Johan jag misstänkte att jag skulle få ett svar liknande ditt, det var därför jag skrev väljer inom citattecken. Det jag menar är att man föds lika mycket till jägare som homosexuell (min åsikt). Alla människor härstammar från jägare så det finns nedärvt i vårat DNA, väldigt få i jämförelse härstammar av självklara anledningar från homosexuella. Så jag tycker den jämförelsen är mycket relevant i sammanhanget.

 2. Johan says:

  Känner mig tvungen att kommentera den här tråden efter att ha läst alla inlägg.

  Till er som kritiserar det ”Cicci” skrev, snälla läs om och läs vad människan faktiskt skriver. Detta med att lägga åsikter i munnen på folk och dra det till ytterligheterna är ju en av de sakerna vi brukar kritisera de sk. rovdjursvännerna för. Varför då välja att göra det själva…?

  Till Anders vill jag bara påpeka att homosexualitet inte heller är något man väljer utan något man föds till. Så den jämförelsen var inte så bra…..

  Till Cicci, jag håller med om att jämförelsen med hets mot folkgrupp inte är så bra då detta inte uppfyller de kriterier som är angivna i lagen. Dock är trosbekännelse inkluderat i denna lag och även det är ju något man faktiskt väljer och inte föds till, vilket ju skapar lite av en moralisk gråzon.
  Antingen kan man luta sig strikt mot den juridiska definitionen och säga att vissa grupperingar är det OK att hota medan andra inte. Alternativt kan man säga att all form av hot, oavsett om det är mot en individ eller grupp, inte accepteras och bör beivras.
  Även om jag också tycker att det gnälls lite väl mycket ibland så vet jag iaf. vilket alternativ jag väljer…

 3. Lupe says:

  Läste i någon kommentar från någon som kallar sig Cicci att det tydligen var ok att skjuta någon konverterar från en religion till en annan. För var man född in i något, förutom född till jägare (som ansågs vara ett val) så kunde man inte jämföras med jägare.
  Genom hennes resonemang så är det ok att skjuta människor som gör val. Väljer man att bli präst, läkare eller konvertera till islam, judendomen eller något annat då är det ok.
  Du måste nog snart ”cicci” bege dig till polisstationen och anmäla dig själv för vård…
  Grundfrågan är ju att det i media anses vara ok att ”skjuta en jägare” inget som händer om någon skulle uttala sig offentligt eller tom stå med en blodig ”jägare” foten på bröstet och uppmana andra till att göra samma sak. Detta skedde och visades för några år sedan då några stockholmare ondgjorde sig på en vargjakt igen. Fick stora nyheter och spädde på jakthatet.
  Härom dagen visades en dokumentär på tv om jakt i Africa. Kan ni tänka er att människor 2015 plågar ihjäl djur med spjut och pilbågar dagligen. Denna typ av jakt är totalt inhuman enligt jaktmotståndarna i sverige och då borde ni väl lägga lite krut där ist för att begränsa plågeriet som nog är ganska omfattande.
  Cicci har du ringt polisen än och anmält dig själv?

 4. Tommy Olsson says:

  Bertil
  det är med stor sannolikhet åtalbart om nu en polisanmälan skulle ha någon verkan
  tyvärr har ju vårt rättsväsende och polismyndigheten klart visat att dom står på
  våra belackares sida
  man kan uttrycka det som vi vore rättslösa

  Därav anledningen till att jägare förbundet skulle råda sina medlemar att avsluta sitt eftersöksarbete för staten.
  Nr1 pengarna som ersatte eftersöksjägarna stals från jägarna man har betalt tillbaka en summa och resten skall utredas om man är tvungen betala tillbaka våra pengar.

  Polisen har för ett tag sedan börjat ett nytt utbetalnings system för sina anställda
  Dock fungerar detta inte för eftersöksjägarna
  Jag är förundrad över hur mycket skit förbunden är beredda att ta innan måttet är rågat

  Bertil jag tror inte du behöver frukta för ditt liv
  det är nämligen så att dom som skriver på detta sätt förmodligen skulle skita i byxan om dom kom ut efter kl 19 där det inte finns gatljus

 5. Bertil says:

  Någon som kallar sig Stephan Mulward,skriver under djurens rätt att:
  Jägare borde skjutas.
  Kan det vara lagligt? Olaga hot? Stämpling till mord?
  Jag blir upprörd när jag upplever ett sådant näthat,
  Helt utom rim och reson.
  Ska vi bara åter vända andra sidan till?
  Jag har jagat i 48 år och känner mig hotad till livet!

 6. Björn Isaksson says:

  Tommy!
  Jag glömde säga att jag håller med dig om en sak:
  Jag gillar heller inte tävlingar som går ut på att skjuta så många djur som möjligt. Jag tycker också man går över gränsen.
  Kan vi inte motivera våra jägare att jaga predatorer på något annat sätt så har vi misslyckats med vår utbildning i jägarexamen och arbetet i kretsarna.
  Alla borde jaga predatorer, både för att öka chansen för att det jaktbara viltet ska bli jaktbart och för att skydda vilt som vi inte jagar. Det är precis samma sak som att vårda biotoper och stödutfodra under svåra vintrar.
  Men tävling, nej tack!

 7. Cicci says:

  Till göteborgaren,

  Jösses, jag säger inte att det är rätt att skjuta någon människa.

  Nu kan ingen av er ta detta fel.

  – Jägare är viktig för ett fungerande samhälle.

  – Det är inte okej att skjuta någon människa.

  – Men det är inte okej att jämföra denna diskussion med allt som hände under andra världskriget. Vad jag vet så har inte miljoner jägare dött pga att de jagar. NEJ JAG VILL INTE ATT DET SKA HÄNDA JÄGARE HELLER!

  – Det Mats i artikeln skrev är inte hets mot folkgrupp, det är olaga hot.

  Så dra inte upp något i näsan nu.
  Det som har hänt journalisten i denna artikel är otroligt hemskt. Och jag hoppas ’Mats’ blir anmäld.

 8. Björn Isaksson says:

  Ursäkt godtagen, Tommy.

  Jag tror det är svårt för förbundet att agera annorlunda än vad man gör. Förbundet har ju ingen egentlig maktposition i frågan och kan bara agera efter majoriteten av medlemmarnas vilja. Jag kan bara konstatera att vi fått till en vargjakt, mycket tack vare förbundets ihärdiga gnetande.
  Vargjakten har i huvudsak visat att antalet vargar fortsätter att öka även efter att ca hundra vargar skjutits under ett år.
  Ny kunskap om antalet revir har kommit i dagen, vilket visar att antalet vargar är betydligt större än vad myndigheterna vill tillstå även om man är ense om att man ska beräkna efter vinterstam.
  Det visar också, för att återanknyta till ämnet för tråden, att det ylande om utrotning och blodtörst som varglobbyn ägnar sig åt saknar relevans.
  Med den här nya kunskapen borde NV säga att det måste skjutas mycket fler vargar vid nästa vargjakt.
  Det blir nu förbundets jobb att trycka på för att det ska bli verklighet.
  Om du har bra metoder för det så är du säkert välkommen att tipsa.

 9. göteborgaren says:

  Jaha cicci
  Så vad du säger är att det inte är ok att säga att man borde skjuta judar men det är helt i sin ordning att säga att man ska skjuta någon som anser att jakt kan bedrivas eftersom man väljer att ha den åsikten. Vilka fler åsikter och val som människor gör tycker du det är ok att uttrycka sig i termerna om att mörda dom? I mina öron låter du som Stalin. Han slog ihjäl mer än 30 miljoner människor i diverse koncentrationsläger för deras val och åsikter säger dom. En siffra som får självaste Hittler att framstå som en skolgosse. Tycker du det var ok också?

 10. Tommy Olsson says:

  Björn

  att vi har olika syn och uppfattning i många saker betyder inte att jag har låga tankar om dig
  om du har upplevt det så. Ber jag om ursäkt
  Jag har inte heller låga tankar om förbundet i stort men anser att sättet dom agerar i rovdjurs frågorna är alltför tafatt, vilket också avspeglar sig i de uteblivna framgångarna

  Albins förslag är riktigt bra

  Stockholmaren det är inte jägarhatare som skulle vara målet med ett jaktstopp det är politiker, myndigheter och den breda allmänheten som får ta stötarna vid ett jaktstopp
  någonstans måste pengarna tas för de enormt stora kostnaderna som följer med ett totalt jaktstopp vilket kommer att röra sig om miljard belopp.
  Är dom beredda att ta den smällen? Knappast!

 11. Stockholmaren says:

  Ekofascistiska jägarhatare som lever i en bubbla i sta’n kommer säkert alltid finnas. Ska inte ägnas någon uppmärksamhet.
  Att som svar till dessa dissidenter hota med jaktstopp är som att hota kommunisterna med att företagen ska göra nollvinst. De förstår inte konsekvenserna, de älskar att deras hatobjekt pinas och struntar i att andra drabbas. De själva står över allt och påverkas knappast själva.

 12. Albin says:

  Sluta med att jaga på storstadstippar så får man se vad lång tid det tar innan storstadsfolket vill att jägarna ska skjuta bort lite av djuren på soptipparna

 13. Björn Isaksson says:

  Tommy,
  Jag vet att du har låga tankar om mig, så att du tror det förvånar mig inte.
  Skulle SJF och JRF föreslå det så ställer jag upp. Jag har överlevt ett tioårigt jaktuppehåll så tre år är peanuts om syftet är rätt.

 14. Cicci says:

  Till Ove Bergqvist,

  Som jag skrev så är jag för jakt.
  Jag höll med Andreas i det avseendet att jag inte gillar extrmister, åt båda håll.

  Jag kommer från en familj med jägare och anser att jakt är viktigt. Oavsett om det gäller varg, älg eller vildsvin. Så jägare är välbehövliga ur flera anseenden.

  Det som fick mig att ens kommentera på detta inlägg var ”Lobo” kommentar som är helt orealistisk.
  Jag anser inte att det är rätt att jämföra jägare med mörkhyade eller personer med judisk bakgrund då jägare inte blir torterade, sålda, förslavade eller diskriminerade på samma sätt som ovannämda har blivit genom tiderna. Det är så fel ur många vinklar att ta på sig en sådan offerroll och tro att det är okej.

 15. Tommy Olsson says:

  Madeleine
  Mycket bra skrivet av dig om än lite skrämande
  Borde inte efternamnslöse Mats polisanmälas det kan ju anses som anstiftan till mord
  det han skriver

  Björn Isaksson
  nu skrev du nått som jag har efterlyst i fem år
  nämligen jaktstopp i några år tyvärr tror jag inte du vill stå för det om det skulle komma till skott

  Däremot kan jag gott förstå folk som retar sig på tävlingar om vem som skjuter flest djur och som jag inte anser har något med jakt att göra
  naturligt vis är det bra med predator jakt och gärna av fler jägare men att göra tävling av det tycker jag är att gå över gränsen

 16. Björn Isaksson says:

  Jamen, herrejösse!
  Det här är ju skitenkelt att få ett facit på.
  Vi jägare går alla jakthatare och naturvårdssekter till mötes och ställer undan bössa i tre år.
  Innan de tre åren gått kommer man likt vargar yla över att det inte finns några blodtörstiga, skjutgalna och brutala jägare som håller undan viltstammarna från trädgårdar, trafik, golfbanor, åkrar, skogar, bakgator, skolgårdar, you name it!
  Den som var med i början på 80-talet när älgen knaprade i sig skogen vet vad jag talar om. Effekten nu skulle bli ännu värre då vi även får en vildsvinsexplosion som heter duga.
  Det vore ett experiment som skulle kosta människoliv, de enda djuren som skulle ”mördas” av människor vore de som dog i trafiken. Rovdjur är väl inga mördare?
  Det är ju som bekant ett hårt tryck på att jägarna skjuter för lite klövvilt, främst från dem, likt jägarna lever på vad naturen producerar.

 17. Ove Bergqvist says:

  Konstigt att människor inte kan se samhällsnyttan med jakten och eftersöken.

  Den person som skjuter ett djur är jägare och han behövs.

  Vad skulle hända om inte det sköts 100 000 älgar,100 000 rådjur för att inte tala om
  55 000 vildsvin som många klagar över varje år? Bara ett exempel.

  Vad skulle hända om ingen gjorde eftersök efter trafikskadat vilt?

  Oavsett om man jagar på sin fritid eller har det som yrke så är man jägare för det var jägare som ämnet handlade om.

  Så till dig Cicci, tycker du ingen skall ta på sig uppgiften? För det var väl så du menade att ingen skall sköta det med allt vad som har göra med viltvård för då har man tagit på sig uppgiften och får skylla sig själv om man blir mordhotad eller har jag fel.

  Kan du komma med en bättre förklaring på hur det skall skötas utan att blanda in jägare?

  .

 18. Kenny Borg says:

  Hur många här inne lägger tid på predator jakt. Hur många jagar grävling på nätterna. Hur många ställer upp när husägare får problem då man kommer upp till stugan på våren och grävling har gjort bo under stugan eller uthuset, Hur många ställer upp när spannmålen läggs ner av grävling på hösten. Hur många ser att rådjur kid överlever våren och alla småhäckande fåglar och harungar. Snacka eran skit då ni ej vet vad viltvård är. Säger det igen inte fan skäms jag över om jag rapporterar in det jag skjutit. Man får ett diplom enbart. Dom som ligger i topp på kampanjen är samma människor varje år som bedriver grytjakt och ställande jakt och lockjakt på tex räv. Dom hade skjutit lika många oavsett kampanjen. Är ett sätt att locka folk att börja tänka på att det behövs viltvård. Inte bara sitta och tänka på att det går ett köttstycke på hygget.

 19. Cicci says:

  Kan inte göra annat än att hålla med Andreas. Kommer från en jaktfamilj och äter gärna vilt.

  Men för ”Lobo” har det spårat ut totalt.
  Man har ett val att bli jägare. Du kan inte välja att vara mörkhyad eller judisk bakgrund.
  Det är inte hets mot folkgrupp någonstans, så du ska då inte jämföra något så förfälrigt som rasism med jakt!

  Har ni jägare blivit mördade pga att ni utövar jakt? Nej, skulle inte tro det.
  Har ni jägare varit slavar, sålts som en säck potatis och blivit misshandlade? Nej, just det.
  Har ni jägare blivit gasade till döds? Okej, möjligtvis om du var av ”fel” ursprung och jagade.
  Har ni jägare blivit diskriminerade pga ert jobb/hobby? Nej, precis.
  Har ni jägare varit så förminskade som människor och inte haft något rätt i samhället? Nä, juste!

 20. Viktor says:

  Hur kan ni se jakt som hemskt? många utav er äter garaterat kött dagligen, iaf flera gånger i månaden.

  äta älgkött är gott men den ska helst vara levande? jag kan inte begripa hur ni tänker!

 21. Mats S Johansson says:

  Madeleine.

  Jag tycker du och SJF ska rikta strålkastarljuset mot dem som har en del av ansvaret för att personer som Mats, Brittan, MOB m.fl. i sin okunskap och omognad (obs. ingen ursäkt) uttrycker sig som de gör.

  Så här skriver tre av (ännu) relativt respekterade (dock inte av undertecknad) s.k. ideella organisationer i sina resp. policys:

  – Jakt ska ha som enda syfte att ta till vara det jagade bytet för EGEN konsumtion.

  – …att – OM jakt på rovdjur skall bedrivas – verka för att tillräcklig hänsyn tas till respektive arts bevarandestatus, reproduktionstid, ungarnas utveckling och beroende av föräldrarna samt till artens sociala struktur.

  – Utgångspunkten för allmän jakt och licensjakt ska vara att bytet tas tillvara för NYTTO-ändamål.

  Sponsrade av internationella privata intressen (Postkodlotteriet), mottagande tiotals miljoner kronor i statliga medel om året och med en egen bakdörr in i SVTs propagandafabrik pumpar de konstant ut ett budskap som, även om det formuleras något mer civiliserat, inte kan tolkas på ett annat sätt än att predatorkontroll genom jakt inte ska förekomma.

  Jag påstår att de utgör ett oerhört mycket större hot mot den svenska jakten, naturen och biologiska mångfalden än några idioter på FB eller Twitter som söker uppmärksamhet och som i nästa sekund lika ivrigt och okunnigt kastar sig över Romer, homosexuella eller vad det nu vara månde.

  Ledarna för de föreningar jag citerat däremot vet mycket väl vad de gör. Det riktigt otäcka är att de anser att det mål de har, men som de ännu inte kan/törs offentliggöra, är så heligt att det helgar att något som byggts upp under mer än hundra år (under medverkan av tidigare ledare för två av föreningarna) hotar att raseras.

  Mvh

  en annan Mats

 22. MOB says:

  Förklara för din dotter varför du tycker det är rätt med en tävling som går ut på att skjuta så många djur som möjligt, ty det är ju det du har gått ut och försvarat på Twitter. Även människor riskerar att dödas under denna hetsjakt på poäng i tävlingen.

 23. Lobo says:

  Skrämmande läsning…
  Prova för omväxlings skull att byta ut ”jägare” mot några andra epitet. ”Neger”, ”jude”, ”invandrare” eller någon annan folkgrupp.
  Sätt nu in ordet ihop med verbet skjuta.
  Känns det lika korrekt för er? Att skjuta en n….? Det är hets mot folkgrupp och straffbart med fängelse i straffskalan.
  Då förstår ni vart ni är på väg, stackars människor som är så insnöade i sin okunskap om vad jakten handlar om. Kan bara rekommendera att ni direkt tar jägarexamen så kanske någon av er kan räddas.

 24. Jan-Ove says:

  Jösses , här var det livat , men det är klart att när dessa balkongbiologer ska berätta för erfarna jägare och viltvårdare om vilkna/vem som ska jaga , hur man ska jaga och kanske t.o.m.när man ska jaga hur det SKA VARA , för att dom är DJURVÄNNER !!!
  Jo tack ,, det sparas inte på åsikterna vare sig man vet någonting alls om jakjt och viltvård eller inte ,
  YRKESJÄGARE ?? vem ska betala lön till ett antal tusen yrkesjägare då ?? ska det tas av skattemedlen till det eller ?? En jägmästare har diger utbildning och har ganska hög lön ,,,
  HOBBYJAKTEN,,, vad menar du med det Lovis,, du kanske inte vet att jakt är så mkt mera än att skjuta ett djur ,,
  Och sist men def inte minst ,, VAR ??? ser du/ni dessa som blir som galna när det ska skjutas ??? DET måste ni förklara för det är nåt jag aldrig sett eller upplevt .
  Ska du/ni debbatera jakt och viltvård så vore det så mycket enklare om det fanns åtminstone LIIITE kunnande i ämnet .

  Ha en bra helg alla viltvårdare

 25. Jörgen says:

  Lovis, kan du förklara varför jakt är galenskap om den utförs utan betalning, samtidigt som den är viktig när den utförs mot betalning.

 26. Andreas says:

  Hej på er alla.

  Vart finner ni energi till alla dessa oändliga debatter kring saker som helt saknar betydelse?

  Ja, jag äter kött, gärna vilt. Men jag jagar inte själv. Så jag är väldigt glad för att det finns folk som ”gör det åt mig”.
  Men samtidigt är jag också glad att det finns motståndare till jakten, på det sätt så får vi ”vanliga” Svenssons (jag heter dock Johansson) lite försäkring om att jakten bedrivs rätt.

  Vad jag INTE gillar är extremerna på båda sidor.

  De jägare som t.ex. ska utrota vargen för att den dödat ett får, en katt eller en hund. Självklart sympatiserar jag med er över er förlust, jag förstår att hatet bränner inombords. För det gör det väl alltid på något vis när man förlorar någon man har kär. Oavsett orsak.

  Eller de motståndare som inte vill tillåta jakt överhuvudtaget för vi ska värna om djuren, det är ju vad jakten handlar lite om (om jag förstått allt rätt, är inte direkt insatt på det sättet). Men vi kan ju inte släppa allt fritt. Då skulle det bli kaos, och även om naturen har gjort utmärkta jobb med att utrota gamla, generera nya och balansera de nuvarande arterna så räcker den nog inte riktigt till i alla fall i dagens samhälle.

  Men snälla ni, jag kan inte med ord beskriva hur meningslöst att är att diskutera via sociala medier. De sitter folk just nu, och kommer nog göra länge, som absolut inte förstår något alls och bestämmer hur det ska vara.
  Är det något ni borde diskutera, det helst med varann för att nå en bästa lösning på hur vi ska få makten tillbaka till folk som kan, folk som vistas i naturen och ser förödelsen av för många/ för få djur av olika slag.
  Inte folk som sitter i kontor på norrmalm och tror vad som är bäst.

  Lägg inte energi på att hata varandra, utan förena er i en kraft att få tillbaka makten till rätt folk. För bara då kommer en bra balans att skapas.
  Det kommer alltid finnas alldeles för skjutglada jägare bland de rätta, de kommer alltid finnas rabiata hatare bland motståndarna.
  Men en balans kan skapas om rätt folk får chansen!

  Mvh // En jägarvänlig djurvän

 27. jörgen bergmark says:

  Britan, om du nu har så svårt för att ens umgås med jägare, hur kan du då se så många omogna män som blir som ”galna när de känner vittringen av att skjuta”?

  Själv får jag det inte att gå ihop.

 28. Lovis says:

  Vi måste stoppa hobbyjakten i första hand, detta är bara galenskap och inte bra för någon. Yrkesjakten är däremot viktig och den skall vi värna om och utveckla, fler kvinnor kommer lösa de starka och inhumana attityderna.

 29. Madeleine Lewander says:

  Britan, men du äter kött? Låter någon annan döda åt dig? Och tycker att det är helt okej? Tänk att jag under nästan hela mitt liv varit omgiven av jägare, unga, gamla, tjejer och killar och aldrig träffat på några ”som blir som galna de känner vittringen av att få skjuta, att få döda.” som du ”ser så många” av. Det är inte så att du överdriver?

 30. Britan says:

  Jag ser så många omogna män som blir som galna de känner vittringen av att få skjuta, att få döda. Skulle aldrig ha valt en man som är jägare, har även svårt att umgås med sådana. Skulle jag välja på nytt, så skulle jag nog vid första dejten kolla upp om han är riktigt modig o tuff jägare – nej fy sjutton, då skulle det få vara!!

 31. Daniel says:

  Jag är jägare och har aldrig ens hört talas om poängjakten. Skall jag skjutas ändå?!?

  Blir så trött på att ett ord som ”jägare” skall betyda att alla som lyder under det epitet skall anses vara likadana och ha samma vanor osv. Skall alla människor också människor också förknippas med mord eftersom några av människorna mördar? Suck..

 32. Nils says:

  Mycket välskriven reaktion på en riktigt kass SVT artikel. Blev faktiskt så förbannad att jag precis avanmälde tv-innehavet. TV’n är kvar men det är omöjligt för mig att se mina hårt ihoptjänade pengar finansiera den där typen av smörja. Mvh Nils

Trackbacks & Pingbacks

 1. […] Svaret på Jägarbloggen är mycket bra, läs det. […]

Kommentering är stängd.