Tio tips för att bli hedersmedlem i en titta-på-naturen-helst-på-teve-förening

,
 1. Bosätt dig i en stad. Skaffa många krukväxter och deklarera sedan högljutt i diverse forum på nätet att du bor nära naturen och att jägarna inte ska tro att de vet hur det funkar där.
 2. Se många naturprogram på teve och berätta sedan att du vet bäst och att det är du som har kunskapen.
 3. Tro att alla jägare är män proppade med så mycket testosteron att det droppar ur deras öron.
 4. Betrakta jägarnas hundar och lant- och naturbrukarnas tamdjur enbart som statistiksiffror eller döda ting typ kylskåp.
 5. Räkna alla hundar som blir påkörda i hela världen och jämför antalet med rovdjurstagna jakthundar i Torsby kommun.
  Ett kylskåp? Foto: Madeleine Lewander
   
 6. Bry dig bara om rovdjur och koncentrera dig helst på en enda art. Skit i alla andra över 4 000 rödlistade arter. Strunta också i de människor som ska leva med rovdjuren.
 7. Hävda med bestämdhet att allt är frid och fröjd bara man hägnar in hela Sveriges tamdjursbesättningar. Påstå att alla får bidrag som täcker kostnaderna.
 8. Betrakta skogen som ett ställe helt utan människors närvaro.
 9. Anse att du själv slipper ansvar när du låter någon annan döda djuret vars kött du köper på Ica. Fortsätt parallellt att kasta skit på jägarna.
 10. Om ett tamdjur blir rovdjursdödat, polisanmäl gärna ägaren direkt. Uppmana alla dina vänner att göra likadant. Har du chansen, håna tamdjursägaren i diverse sociala medier.
14 Kommentarer
 1. Lars Dahlén says:

  Det är inte bara jägare som inte är så roade av att ha vargar som grannar älgarna,rådjuren, hjortarna & hararna är inte så roade heller.
  Försök själv njuta av livet om din granne vill äta upp dig.
  I ett vargrevir så lever alla andra djur på vargens villkor, det finns ingen jämnlikhet i naturen.
  Det är ok med varg (i hanterbara mängder) men därmed sätter jag också vargen före alla andra djur.
  Britt & det gör du också eftersom du anser att vargen skall få göra saker som de andra djuren inte får nämligen att döda sin granne.

  -Lars D

 2. Calle Seleborg says:

  Tyvärr begriper inte en fanatiker att detta är ironi och humor. För fanatikerna på drivar- och betraktarsidan är det lika sant som om det vore skrivet i Koranen. Men jag njöt av det Madeleine.

 3. Göteborgaren says:

  Britt, man fiskar inte för att få döda lika litet som man jagar för att få döda. Däremot ingår det ibland att man tex nackar en abborre eller skjuter en hare. Om dödandet varit grejen hade slaktare troligen varit Sveriges mest eftersökta jobb. Eller hur?
  Vad gäller jakten på varg tror jag helt ärligt att i princip 99,9% av jagarkåren tyckt det varit helt ok, eller t.o.m. bättre om man decimerade stammen genom att sterilisera alfadjur. Då hade vi sluppit alla hot och allt förtal och alla skitkalla dagar på vargpasset som kommer i spåren av den jakten. Förstår faktiskt inte varför man inte aktivt från förbundets sida jobbar parallellt med en sådan linje. Tänk vad det hade sparat många hårda ord. Kanske Madeleine har ett svar på den frågan…

 4. Madeleine Lewander says:

  Britt, vi jägare talar bara för oss själva. Många av oss råkar bo på landet. Det kan vi inte göra så mycket åt. Vi vet naturligtvis att alla landsbygdsbor inte är jägare. Den stämpeln har någon annan satt. Klart att du ska vara i skogen och älska alla djur!

 5. Jörgen Bergmark says:

  Henrik, du har helt rätt och det beror helt enkelt på att fanatism och humor inte funkar. Med humor följer självinsikt, skulle ”bevarandesidan” ha humor så skulle dom inte vara fanatiska!

 6. Britt says:

  Men jag förstår inte varför det hela tiden antas att bara för att man bor ”på landet” och gillar naturen så är man automatiskt jägare?? Kan man inte bo på landet, ofta vara ute i skogen och vara vegan? Som jag? Och älska ALLA djur i naturen utan att vilja döda dem?

 7. Alfons says:

  HAHA!!! Kanonbra skrivet! Humor är ett suveränt bra sätt att anlägga moteld. Att både vrede, allvar och en del bitterhet lyser igenom gör inlägget ännu bättre.

 8. Bengt Eriksson says:

  Tack Madelenie
  Är en norlandsjägare men utan vargproblem ännu…aja,baja, ta i trä som min gammle far sa.Vill tacka dej för dina sakliga inlägg där du belyser ett problem som jag har försökt att förklara många gånger för mina motståndare i jägarbloggar.Tror att det är av största vikt och ganske extra viktigt att det är en kvinnlig jägare som lyfter detta problem för dom urbaniserade asfaltmänniskor som ”tror” dom vet det mesta för att deras mormor var lantrbrukare under 60- 70-talet

 9. Tommy Olsson says:

  Madeleine
  mycket bra skrivet, och det måste finnas lite humor i allt elände
  Kanon bra
  Mvh Tommy Olsson Team Alljakt

 10. jonny hedebrg says:

  Bästa jag läst på länge, mitt i prick!! de värsta är att det är sant.. =/

Kommentering är stängd.