Att sabotera ett inlägg

Inte helt oväntat fick jag en del kommentarer på mitt förra inlägg. Olika signaturer förfasade sig över jakten och det jag skrev. Först nu har vi haft tid att kolla upp det. Det visar sig att en person står bakom 10 olika signaturer och en annan för tre. Efter det återstår bara några få personer, positiva och negativa.

Jag kan inte förhindra det eftersom jag varken har tid eller lust att ägna all tid åt att kolla IP-nummer. Men som jag skrev i min avslutande kommentar, vissa ser bloggar som soptipp för anonyma åsikter. Därför kommer jag att radera alla era inlägg, utom de första!

20 Kommentarer
  1. Kråkan says:

    Rakryggad.. nu lirar du på bortaplan och spekulerar vilt.. som vanligt iofs. Det material du efterlyster togs fram av ett flertal personer där bara två hade anknytning till jägareförbundet. Den version som sedemera släpptes var en lightversion. Inte en stavelse i något av dokumenten avhandlade registrering av ip-nummer eller kartläggning av folk. Så varför du halar fram detta i det här sammanhanget är tämligen obegripligt..

  2. Rakryggad says:

    ”Ingmark Stenmark,sa nåt bra en gång till en journalist,det är ingen ide att förklara nåt för nån som ingenting begriper!!”

    Ahhhhja, den stora filosofen och tänkaren Ingmar Stenmark:o))

  3. Rakryggad says:

    ”Självklart lagra vi inga uppgifter och har heller aldrig gjort.”

    Kolla lite med Visejaktvårdskonsulenten, han har troligen en del material helt tillbaka från sin tid på Vegan.nu där han och flera andra personer inom jägareförbundet gjorde allt för att sabotera för ungdomarna där.
    Fråga honom även om hur det går med ”boken”, ”manualen” han och hans vänner skrev med arbetstiteln ”Attacker på jakten” och som arbetskopia nu i ett par år cirkulerat även i mitt läger:o))

  4. Gunnar Glöersen says:

    Calle D, så är det givetvis. Men när man läser kommentarerna så ser man att det är samma person som skrivit alla. De flesta har ett personligt sätt att uttrycka sig.

  5. Calle D says:

    Gunnar Glöersen,

    Glöm inte bort att flera personer/användare/datorer kan finnas bakom samma IP, samt att vissa IP kortas (för att skydda) vilket betyder att flera tusen internetanvändare kan dela samma förkortade IP. Det kanske inte förklarar det du beskriver här, men kan vara bra att veta.

  6. Gunnar Glöersen says:

    Rakryggad, jag är övertygad om att jag inte skulle få fritt spelrum på din hemsida heller. Jag kanske testar under dagen så får vi se hur du välkomnar mig. Du vet mycket väl att jag släpper fram andra åsikter, förutsatt att man håller sig till ämnet och inte är kränkande.
    Vad gäller IP nummer så vet du lika väl som jag att vi inte har en aning om vem som finns bakom dem. Däremot accepterar jag inte att en och samma person skriver under en massa signaturer i syfte att ge sken av att fler delar hans/hennes synpunkter.
    Självklart lagra vi inga uppgifter och har heller aldrig gjort. Däremot sparar jag alla kommentarer, även de som raderats.

  7. Per S. says:

    Ingmark Stenmark,sa nåt bra en gång till en journalist,det är ingen ide att förklara nåt för nån som ingenting begriper!!
    Så Gunnar gör helt rätt när han tar bort en massa trams

  8. Alltid rakryggad i motsats till ... says:

    Det var ju också ett sätt att klara sig under besvärliga frågor!
    Mycket kreativt!

    Kommer dessa ip numra att registreras i samma databas där ni registrerar alla andra som är kritiska till jakten?
    Ni hade ju ett längre reportage Svensk Jakt för några år sedan där ni offentligjorda namn på många privatpersoner som ni ansåg var kritiska till jakten.

  9. Pietro says:

    Varför hade inte jägareförbundet ”Tänkvärt inför vargjakten” som fanns för Björnjakten?
    Är det för att vargen betraktas som skadedjur?
    T.o.m inför älgjakten ska det skjutas på en pappfigur för att träna skytte.
    Det är kanske så att vissa kriterier måste uppfyllas för att få bli”vargjägare” t.ex. skjutskicklighet(vilket för övrigt borde gälla all jakt).
    Kanske något att tänka på inför nästa års jakt?
    Alla som vill kanske inte är lämpade att vara med på vargjakten?
    Jag är ingen vän av vargjakten men ska det göras så måste det skötas bättre än någon annan jakt på grund av den är så omdiskuterad.

  10. Jan Bratt says:

    Flyttat hit:

    Calle, min gissning är att en del saker kommer att förändras tills nästa års vargjakt. Jägareförbundet har inte tillåtit någon jakt på varg. Det är ett riksdagsbeslut med stor majoritet. Eftersom jakten trots allt är anmäld finns egentligen ingen anledning att diskutera vidare eftersom detta inte är behandlat än.

  11. Calle D says:

    Flyttat hit:

    Jan,
    Och det hjälpte inte. För bara hälften av skotten man sköt var dödande. Det är inte bara dåligt, det är ynkligt! Att det händer är en sak (om än dålig), men att som jägareförbundet försvara det och säga att det är väl genomförd jakt är en direkt förolämpning mot alla ”riktiga” jägare och jakt som sådan.

    Man kan heller inte hålla på att förespråka en föråldrad syn på naturen i 2000-talet. Att tillåta jakt på en rödlistad art är inte smart, bra eller det som ger jägare cred i andra sammanhang. Det för bara med sig en massa knäppheter, får folk än mer avigt inställda till jakt som sådan och är också helt fel om man har ett modernt synsätt på naturen och jakt. Som jag sagt innan, dags för nytänk inom leden!

  12. Jan Bratt says:

    Javisst Kerstin, det är det jag skriver. (men det är ju naturligt så det bryr sig inte många om, mer än älgen själv.)
    Ang. skjutprov är det en bra idé och många har det redan, i många jaktlag är det ett krav.

  13. Kerstin says:

    Men Jan Bratt, det är väl ändå viss skillnad mellan ett djur som måste döda andra djur för sin överlevnad, och oss svenska jägare som inte alls ställs inför det valet.

    Själv tycker jag inte det finns några som helst ursäkter för dåliga skott. Olyckan kan vara framme även för den mest försiktige, men knappast i den omfattning som nu skett.

    Klarar man inte av att låta bli och chansa, dvs aldrig avlossa ett skott man inte känner sig 100%-igt säker kommer att träffa rätt, då tycker jag att man ska lämna bössan hemma.

    Jag har hört glunkas om att jägarna i t ex Norge och Finland årligen MÅSTE avlägga särskilda prov för att få lov att skjuta t ex varg eller björn. Vet inte hur det är med det, men det är något jag i alla fall tycker borde införas här hos oss, dvs inte enbart på frivillig basis.

  14. Jan Bratt says:

    Flyttat hit:

    Bomma är naturligtvis inte bra, skadskjutningar än värre. När det gäller vargjakten så är väl vargen bland de minsta djur som skjuts i rörelse med kula, gris vet jag inte då vi inte har sådant vilt där jag jagar. Man får heller inte glömma att denna jakt blev otroligt uppförstorad och mycket nervöst fanns kanske med. Tidningar och därtill massor med insändare tyckte ju också synd om den skadeskjutne vargen, och det är med all rätt synd om alla djur som skadas men inga insändare eller tidningar skriver något särskilt om några älgar som går omkring med stora köttstycken utslitna från bakdelen efter en vargattack, men det är ju naturligt så det bryr sig inte många om, mer än älgen själv.
    Förhoppningsvis blir jakten permanentad i framtiden och det vore nu väldigt intressant om våra förbund kräver av V och MP att de redovisar det underlag som ligger till grund för deras ställningstagande om vargjakten eftersom samtliga andra partier sagt ja till denna. Har kanske V och MP andra eller egna forskningsresultat. En fortsättning som man ser fram emot att följa

  15. Calle D says:

    Flyttat hit:

    Jan och Fredrik,

    Saxat från pressmeddelandet: ”Men jakten har genomförts bra och de som deltagit var väl förberedda.”.

    Att jakten varit väl förberedd vet jag. Men att man kan säga att den genomförts bra är helt befängt! Det är inte så någon som har något vett i kroppen jagar (ursäkta de hårda orden). Men när man som exempelvis i Dalarna bommar mer än en tredjedel av påskjutningarna och bara skjuter fällande skott varannan gång så visar det på mycket stora brister. Att man sedan skadeskjuter var sjätte varg är inte heller bra (det var ju tur att man missade så många istället för att fler skadesköts).

    Tyvärr visar pressmeddelandet bara på just den föråldrade synen som jägareförbundet har. Jag tror att förbundet måste förnyas och moderniseras och då kan inte licensjakt på akut hotade arter tillåtas eller försvaras.

    Att licensjakt skulle öka förståelsen för varg i vår natur är heller inte belagt utan bara löst tyckande utan grund. Man kan och ska förvänta sig mer av en organisation som jägareförbundet.

    Återigen, med förhoppning om förnyelse och med en positiv framtidstro om förbättringar inom de egna leden. Dock måste ledningen förgå med gott exempel, vilket pressmeddelandet visar på att sådana intentioner inte verkar finnas. Tyvärr!

  16. Fredrik Widemo says:

    Flyttat hit:

    Jan,
    jag delar din åsikt helt! Om du kollar på vår hemsida så ligger det också ett rykande färskt pressmeddelande med just det innehållet överst…

  17. Jan Bratt says:

    Flyttat hit:

    Rätt eller fel!
    De som haft i uppgift att föreslå hur många vargar som kan skjutas har sagt upp till 41. Vargvännerna har pratat om katastrof för en art nära utrotning.
    SRF,s representant pratar om att 40% av jägarna samt tror jag det stod 80% av befolkningen vill ha varg. MUF,s ordförandes utspel är alltför dumt att ens prata om. Men, nu när vargjakten i princip är över vore det intressant att se några ordentliga debatter där båda sidor under sansade former får komma till tals och kunna bemöta varandra utan alltför stor tidspress, det är mycket som massmedia kablat ut utan att ta reda på vilken sanning som finns bakom, allt för att få sälja extranummer.

  18. Björn says:

    Flyttat:

    Nu har vi fått ta mycket skit för att vi 12 000 jägare gick ut och jobbade ideellt ett par dagar i 20 minusgrader. Jag skulle vilja se arbetslösa eller invandrare en enda gång göra någonting liknande. Men det är mycket lättare att sitt i värmen framför datorn och dricka coca cola och skriva kritiska kommentarer på internet. Pinsamt ointelligenta är dom som ser vargen som ett gosedjur man kan ha hur många som helst av. Nu får dom återgå till sitt stenkastande på EU-toppmöten istället. Bra jobbat!!!!

  19. Fredrik Widemo says:

    Eftersom Gunnar har varit rejält upptagen med genomförandet av vargjakten låstes hans förra tråd. Därmed har en del kommentarer om vargjakten hamnat i trådar som handlar om något helt annat. De som lagts in i mina trådar under de senaste dagarna, och som inte handlar om vad ursprungstråden behandlar, flyttar jag nu hit och postar dem i samma namn som de ursprungligen postades i.

    Denna tråd ligger inom Gunnars blogg. Normalt så svarar inte vi andra tjänstemän (förstås) i varandras bloggar, men eftersom debatten om vargjakten är intensiv kan det tänkas att vi nu hjälper varandra här. Gunnar är dock vår nationellt rovdjursansvarige, och detta ligger inom hans ansvarsområde. Om så sker är därmed upp till hur hans agenda ser ut; vi kan självfallet inte heller jobba dygnet runt.

    Ni som postat i mina trådar får därmed acceptera att jag flyttar era inlägg hit; jag hoppas att ni är med på att det blir knasigt att debattera vargjakten parallellt på flera olika håll

  20. biogeodanne says:

    Och hur ska man komma tillrätta med detta? Jag har själv en tid medverkat i ornitologernas forum brevduvan men blev utesluten efter att ha ilsknat till rejält av ett inlägg. När det diskuteras jakt på brevduvan säger man gärna att man inte har något emot jakt men påhoppen på jägarna haglar tätt emellanåt och det som fick mig att härskna till var när en person från Skåne i samband med vargjakten indirekt kallade alla jägare för mördare och han undrade bara när vi skulle mörda alla kungsörnar och fjällvråkar också.

    Jag tappade fattningen och kallade vederbörande för skitstövel och det kanske inte var så genomtänkt men att kalla jägare för mördare, är inte det hets mot folkgrupp eller förtal? Kontaktade en jurist som ansåg att det borde anmälas.

    Konstigt att vargjakten väcker sådant ont blod hos vissa att man tom kan hota andra människor. Jag tror nog att vargjakten kan vara bra om den sköts på rätt sätt och det verkar man ha gjort, se till att få in nya genflöden i vargstammen och fortsätt med jakten så kommer också acceptansen. Vill bara passa på att säga att jag inte haft för mycket förtroende för jägareförbundet tidigare i rovdjursfrågor kanske inte så mycket för Gunnar heller även om det är ogrundat, hursomhelst är det ändrat och jag tycker både Gunnar och förbundet gjort mycket bra ifrån sig i vargfrågan.

    Det enda vi behöver komma till rätta med är de felskjutningar som ägt rum.

    Mvh Dan Andersson biolog

Kommentering är stängd.