Beröm från Djurens Rätt

Det trillade ned ett mail som gav mig rejäl hjärtklappning häromdagen. Det kom från en för mig väl känd människa engagerad i Djurens Rätt. Normalt sett brukar inte mail därifrån innebära någon angenäm upplevelse men i detta fall var det frågan om rent och ärligt menat beröm.

Berömmet gällde vårt arbete med och ifrågasättande av vildsvinsfällorna. Personen ifråga var uppriktigt förvånad och imponerad av vårt ställningstagande för viltets väl och ve i detta fall. Detta är i sig lite tråkigt. Jägareförbundet bildades för snart 180 år sedan som en ”djurskyddsorganisation” med det övergripande målet att bevara och vårda våra vilda djur. Ingenting är egentligen annorlunda idag. Ingen jägare i detta land vill medvetet jaga med redskap eller metoder som plågar viltet. Vildsvinsfällor kan  vara okej, men det finns mycket som antyder att de inte är det. Vi har aldrig förr fångat flocklevande och matnyttigt vilt som vi dessutom vet är extremt sociala och stresskänsliga. Huvudsaken nu är att vi tar reda på hur det ligger till.

I väntan på denna studie ska jag författa ett mail tillbaka och uppmana Djurens Rätt att kanske vara lite mer officiella i sitt beröm. Det skulle sitta som en fläskläpp så här inför Valborg med lite beröm och kanske en idolbild på deras hemsida?

1 svara
  1. Håkan Nilsson says:

    hej

    Jag skjuter bäver med både hagel och helmantlad 8X57 JS
    Enl.jaktförordningen är det tillåtet.Minst klass 2 skall det vara.
    US no. 5 är perfekt.

    Mvh

    Håkan

Kommentering är stängd.